عمل تعویض مفصل لگن در اهواز
عمل تعویض مفصل لگن، جراحی برای جایگزینی مفصل لگن آسیب دیده بیمار با مفصل مصنوعی، که ممکن است از قطعات پلاستیکی، فلزی و سرامیکی ساخته شده باشد، است. درد و التهاب مرتبط با آرتریت، شکستگی لگن و ساییدگی مفصل دلایل رایج این جراحی هستند. در این مطلب به این موضوع می پردازد که جراحی تعویض مفصل لگن چیست، چگونه باید برای آن آماده شد و دلایل انجام آن چیست؟
محتوا
جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟
جراحی تعویض مفصل لگن یک جراحی بسیار موفق با نتایج قابل اعتماد در نظر گرفته می شود. همانطور که گفته شد در این جراحی تمام یا قسمتی از مفصل لگن آسیب دیده برداشته می شود و مفصل مصنوعی جایگزین می شود.
جراحی تعویض مفصل لگن در اهواز
انواع جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟
با تعویض کامل مفصل لگن، حفره لگن و سر استخوان ران به طور کامل برداشته می شود. آن ها با ایمپلنت های مشابه جایگزین می شوند. یک حالت فنجانی به عنوان سوکت لگن و یک توپ به عنوان سر استخوان ران. یک میله فلزی به استخوان ران وارد می شود تا سر جدید محکم شود.
هنگامی که فقط سر استخوان ران با پروتز جایگزین می شود، این عمل جراحی تعویض مفصل جزئی لگن (همی آرتروپلاستی) نامیده می شود.
اولین علائم نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟
اگر لگن شما دچار یک شکستگی یا سایر شرایط آسیب دیده باشد، فعالیت های متداول مانند راه رفتن، نشستن و … ممکن است دردناک و دشوار باشد. مفصل لگن ممکن است سفت باشد و شاید پوشیدن کفش و جوراب کار سختی برای شما باشد. حتی ممکن است هنگام استراحت احساس ناراحتی کنید.
- دردهای لگن که فعالیت های روزمره مانند پیاده روی یا خم شدن را محدود می کند .
- دردهایی که حتی در هنگام استراحت ادامه دارد .
- سفتی در لگن که توانایی حرکت یا بلند کردن پا را محدود می کند .
- تسکین ناکافی درد از داروهای ضد التهاب ، فیزیوتراپی.
اگر اقداماتی مانند داروهای ضد درد، اصلاح فعالیت، فیزیوتراپی و استفاده از وسایل کمکی موثر نباشد. پزشک متخصص ارتوپد بسته به شرایط شما ممکن است جراحی تعویض مفصل لگن را توصیه کند.
دلایل انجام جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟
شرایطی که می تواند به مفصل لگن آسیب برساند مانند:
- آرتروز: معمولاً آرتروز به غضروف نرم و صاف که انتهای استخوان را پوشانده و به حرکت صاف مفاصل کمک می کند صدمه می زند.
- روماتیسم مفصلی: آرتریت روماتوئید ناشی از سیستم ایمنی بیش فعال ، نوعی التهاب ایجاد می کند که می تواند غضروف و گاها استخوان زیرین را از بین ببرد ، در نتیجه مفاصل آسیب دیده و تغییر شکل پیدا می کند.
- سیاه شدن سر استخوان ران یا استئونکروز هیپ: زمانی که به دلایل مختلف جریان خون به استخوان کاهش می یابد و در نتیجه بافت استخوانی می میرد.
- تومور استخوانی : ابتلا به تومور استخوانی نیز نیاز به عمل دارد ، زیرا باعث شکستن مفصل لگن می شود .
همچنین از دلایل دیگر می توان به شکستگی مفصل لگن در اثر آسیب و تروما اشاره کرد.
چگونه تشخیص دهیم به جراحی تعویض مفصل لگن نیاز داریم؟
با مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد در اهواز، پزشک موارد زیر را بررسی می کند:
- تاریخچه پزشکی. جراح ارتوپدی شما اطلاعاتی در مورد سلامت عمومی شما سوال می کند و در مورد میزان درد لگن و چگونگی تأثیر آن بر توانایی شما در انجام فعالیت های روزمره می پرسد
- معاینه ی جسمی. این کار تحرک ، قدرت و تراز بودن مفصل لگن را ارزیابی می کند.
- تصویربرداری این تصاویر به تعیین میزان آسیب یا ناهنجاری در لگن شما کمک می کنند.
اقدامات قبل از جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟
آمادگی برای جراحی تعویض مفصل ران از هفتهها قبل از عمل شروع میشود. این اقدامات عبارتند از:
- سعی کنید وزن خود را کاهش دهید و در صورت امکان سیگار را ترک کنید تا خطر عوارض خود را کاهش دهید.
- فعال بمانید و هر تمرینی را که پزشک متخصص ارتوپد شما برای تقویت قدرت شما توصیه می کند انجام دهید.
- برخی داروهای مانند داروهای ضد التهاب ، رقیق کننده های خون باعث ایجاد خونریزی می شوند . به همین دلیل پزشک مصرف این داروها را یک دو هفته قبل از انجام عمل ممنوع می کند .
- حتما یک هفته قبل از جراحی بیمار باید آزمایش های خواسته شده توسط جراح ارتوپدی را انجام دهد . این آزمایش ها شامل : آزمایش خون، انجام رادیولوژی از شش ها، آزمایش اردار و انجام تست ضربان قلب.
- مطمئن شوید که خانه شما تا حد امکان برای شما امن و در دسترس خواهد بود که در حال بهبودی هستید. به عنوان مثال، وسایلی که معمولا استفاده میشوند را به مکانهایی با دسترسی آسان منتقل کنید.
- وسایل کمک حرکتی توصیه شده مانند عصا یا واکر را تامین کنید.
جراحی تعویض مفصل لگن چگونه انجام می شود؟
جراحی تعویض مفصل لگن معمولاً حدود یک تا دو ساعت طول می کشد با وجود روشهای جراحی متفاوتی که میتوان استفاده کرد، مراحل جراحی تعویض مفصل لگن اساساً یکسان است. برای این عمل از بیهوشی عمومی استفاده می شود.
جراح لگن برش خود را با استفاده از روش جراحی از پیش تعیین شده ایجاد می کند و سپس از ابزار دقیق برای برداشتن استخوان و غضروف از مفصل ران توپ و سوکت استفاده می کند. پزشک سطوحی را ایجاد می کنند که می تواند مفصل مصنوعی را به خوبی در خود جای دهند.
در یک تعویض کامل لگن، ابتدا فنجانی که به عنوان سوکت جدید لگن عمل می کند، قرار می گیرد. (این در تعویض جزئی لگن نادیده گرفته می شود).
در مرحله بعد، جراح انتهای استخوان ران را سوراخ می کند تا یک میله فلزی را که سر مصنوعی استخوان ران به آن متصل است، قرار دهد. توپ در نهایت در جام قرار می گیرد.
در این جراحی در صورتی که علاوه بر مفصل لگن رباط های اطراف مفصل آسیب دیده باشد ترمیم رباط ها صورت می گیرد. بعد از اتمام جراحی برش ها بسته می شود. شما به اتاق ریکاوری منتقل می شوید تا اقداماتی برای کنترل درد، به حداقل رساندن تورم و حرکت ایمن انجام شود.ممکن است یک یا دو شب در بیمارستان بمانید در صورتی که شرایط خاصی داشته باشید ممکن است نیاز باشد بیشتر در بیمارستان بمانید.