جوش نخوردن استخوان یا نان یونیون

با روش های نوین درمانی، اکثر استخوان های شکسته (شکستگی) بدون هیچ مشکلی بهبود می یابند. پس از درمان یک استخوان شکسته، بافت استخوانی جدید شروع به تشکیل و اتصال قطعات شکسته می کند. هر شکستگی خطر عدم بهبودی و در نتیجه عدم جوش خوردن را به همراه دارد. در برخی موارد، برخی عوامل خطر باعث می‌شود که استخوان نتواند بهبود یابد. زمانی که استخوان شکسته ترمیم نمی شود، به آن “عدم جوش خوردن” یا نان یونیون می گویند. جوش نخوردن می تواند در هر استخوانی رخ دهد، اما بیشتر در استخوان پا، ساق پا و بازو دیده می شود. امروز می خواهیم در مورد جوش نخوردن استخوان یا نان یونیون و روش های درمان آن صحبت کنیم.

محتوا

نان یونیون چیست؟

به عدم جوش خوردن استخوان شکسته گفته می شود. عوامل متعددی در عدم جوش خوردگی نقش دارند. اگر انتهای استخوانی که شکسته است از رگ های خونی که تغذیه آن ها را تامین می کند جدا شود، می میرند. در نتیجه، انتهای استخوان نمی تواند به بهبودی جدید کمک کند و احتمال جوش نیافتن آن بیشتر است. بدون خون رسانی مناسب و رشد رگ های خونی جدید، استخوان جدیدی تشکیل نمی شود و شکستگی به راحتی بهبود نمی یابد.

نان یونیون چیست؟

بهبود شکستگی استخوان

برای اینکه ترمیم استخوان اتفاق بیفتد، استخوان به ثبات و خون رسانی کافی نیاز دارد. تغذیه خوب نیز در بهبود استخوان ها نقش دارد.

  • ثبات: تمام درمان‌های استخوان‌های شکسته از یک قانون اساسی پیروی می‌کند: قطعات شکسته شده باید به جای خود بازگردانده شوند و از جابجایی آن‌ها تا زمان بهبودی جلوگیری شود. برخی از شکستگی ها را می توان با گچ نگه داشت. برخی از شکستگی ها نیاز به تثبیت جراحی با پیچ، صفحه و میله دارند.
  • تامین خون: خون موارد مورد نیاز برای بهبودی را به محل شکستگی می رساند؛ که شامل اکسیژن، سلول های مفید و مواد شیمیایی خود بدن که برای التیام ضروری هستنند، است. خون رسانی به استخوان آسیب دیده معمولاً در طول دوره بهبودی خود به خود صورت می گیرد.
  • تغذیه: استخوان شکسته نیز برای بهبودی نیاز به تغذیه کافی دارد. خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل شامل پروتئین، کلسیم، ویتامین C و ویتامین D بهترین راه برای اطمینان از تغذیه کافی است.

علت جوش نخوردگی استخوان یا نان یونیون چیست؟

جوش نخوردن زمانی اتفاق می افتد که استخوان فاقد ثبات کافی، جریان خون یا هر دو باشد. همچنین در صورت شکستن استخوان در اثر آسیب پرانرژی، مانند تصادفات شدید جاده ای، احتمال جوش نخوردن آن ها بیشتر است، زیرا جراحات شدید اغلب خون رسانی به استخوان شکسته را مختل می کند.

عوامل خطر جوش نخوردن استخوان

عوامل متعددی خطر جوش نخوردن را افزایش می دهند. مانند:

  • استفاده از تنباکو یا نیکوتین به هر شکلی، ترمیم استخوان را مهار می کند و احتمال جوش نخوردن را افزایش می دهد.
  • افزایش سن
  • کم خونی شدید
  • دیابت
  • سطح پایین ویتامین D
  • کم کاری تیروئید
  • تغذیه نامناسب
  • داروهایی از جمله داروهای ضد التهابی مانند آسپرین، ایبوپروفن و پردنیزون
  • عفونت
  • شکستگی های باز
  • مشکل درتامین خون

اگر استخوان آسیب دیده دارای خون محدود باشد، جوش نخوردن بیشتر اتفاق می افتد.

برخی از استخوان‌ها، خون محدودی دارند. هنگامی که این استخوان ها شکسته می شوند، منبع خون می تواند از بین برود.

علائم نان یونیون چیست؟

علائم جوش نخوردن استخوان یا نان یونیون چیست؟

علائم شکستگی های جوش نخورده عبارتند از:

  • تورم
  • درد
  • محدود شدن دامنه حرکتی
  • بدشکلی استخوان

تشخیص نان یونیون

پزشک متخصص ارتوپد در اهواز برای تشخیص جوش نخوردن، از تصویربرداری استفاده می کند که تصاویر دقیقی از استخوان و بافت های نرم اطراف ارائه می دهد. بسته به اینکه کدام استخوان درگیر است، این آزمایش ها ممکن است شامل عکس برداری با اشعه ایکس، سی نی اسکن (CT) و تصویربرداری MRI باشد. مطالعات تصویربرداری به پزشک اجازه می دهد استخوان شکسته را ببیند و درمان مناسب را به شما توصیه کند.

تشخیص نان یونیون

بیشتر بخوانید: جراحی تعویض مفصل زانو

درمان نان یونیون یا جوش نخوردگی استخوان

درمان های غیرجراحی و جراحی برای جوش نخوردن استخوان شکسته وجود دارد. پزشک شما گزینه درمانی مناسب برای شما را توصیه خواهد کرد. درمان ها شامل:

درمان غیر جراحی

برخی از جوش نخوردن ها را می توان به صورت غیر جراحی درمان کرد. رایج ترین درمان غیرجراحی، محرک استخوان است. این دستگاه کوچک امواج الکترومغناطیسی اولتراسونیک یا پالسی را ارائه می دهد، که باعث تحریک التیام می شود. این درمان باید هر روز استفاده شود تا موثر باشد.

همچنین استفاده از بریس های تخصصی جز درمان های غیر جراحی نان یونیون به حساب می آیند.

درمان جراحی نان یونیون یا جوش نخوردن استخوان

زمانی که روش‌های غیرجراحی با شکست مواجه می‌شوند، جراحی لازم است. همچنین در صورت شکست جراحی اول ممکن است به جراحی دوم نیاز داشته باشید. گزینه های جراحی شامل پیوند استخوان، فیکساسیون داخلی و یا فیکساسیون خارجی است.

پیوند استخوان

 در طی این روش، استخوان از قسمت دیگری از بدن برداشته می شود. پیوند استخوان همچنین سلول‌های استخوانی تازه و مواد شیمیایی طبیعی را که بدن برای ترمیم استخوان به آن نیاز دارد، فراهم می‌کند.

در طول عمل، جراح برشی ایجاد می کند و قطعات استخوان را از نواحی مختلف بیمار برمی دارد و سپس به محل جوش نخوردن پیوند می شوند. لبه لگن یا تاج ایلیاک بیشتر برای برداشت استخوان استفاده می شود. مقدار استخوان برداشته شده معمولاً باعث مشکلات عملکردی، ساختاری یا زیبایی نمی شود.

پیوند استخوان از لگن

پیوند استخوان از پشت لگن گرفته می شود و در محل جوش نخوردن قرار می گیرد.

همچنین استخوان آلوگرافت (جسد) از برداشت استخوان از بیمار جلوگیری می‌کند. پیوند استخوان جسد پردازش و استریل می شود.

تثبیت داخلی

از این روش جراحی در بیمارانی که جوش نخوردگی هایپرتروفیک به علت حرکت مکرر قطعات استخوانی دارند، استفاده می گردد. جراح صفحات و پیچ های فلزی را به قسمت خارجی استخوان متصل می کند یا یک میله را در کانال داخلی استخوان قرار می دهد.

تثبیت خارجی

ازیک فیکساتور خارجی که از پین و سیم ساخته شده است، استفاده می شود، که پین های خارجی برای نگه داشتن استخوان ها در بالا و زیر شکستگی است. ممکن است از تثبیت خارجی برای افزایش پایداری محل شکستگی استفاده شود. فیکساسیون خارجی می تواند جوش نخوردن را در بیمارانی که قسمتی از استخوان در محل شکستگی وجود ندارد و یا عفونت نیز دارند، درمان کند.

دکتر پویان علوی نژاد

اينجانب متولد سال ١٣٥٥در اهوازمي باشم. دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان خود را در اهوازگذرانده و در سال ١٣٧٣ در مقطع دكتراي عمومي وارد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان شدم. پس از گذراندن دوره ي عمومي ، در سال ١٣٨٥تحصيلات تخصصي خود را در رشته ي ارتوپدي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز آغاز نمودم . بعد از اتمام دوره ي تخصصي ، در سال١٣٨٩طبابت خود را دراستان كرمانشاه و خوزستان آغاز نمودم و در اين مدت دوره هاي تكميلي فلوشيپي ارتروسكوپي را در المان و هند و دوره هاي ساليانه prp و Regenerative medicineدرآمريكا گذرانده ام و در حال حاضر ر دو بخش دولتي و خصوصي مشغول به خدمت رساني هستم.

1 thoughts on “جوش نخوردن استخوان یا نان یونیون

  1. عبدالهی - نوامبر 6, 2022 در 10:15 ق.ظ

    راهکارهایی برای تسریع بهبود استخوان شکسته میفرمایید؟

    پاسخ

پاسخ

12 + 6 =

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button