تشخیص قوز کمر و درمان آن

قوز کمر به انحنای بیش از حد قسمت بالایی ستون فقرات، به سمت بیرون اطلاق می شود. که اگر شدت این انحراف بیشتر از حد معمول باشد، ممکن است عوارض نامطلوبی را به فرد تحمیل کند. قوز کمر یک مشکل شایع در قسمت پایین کمر است که ممکن است برای فرد ایجاد ناراحتی و محدودیت‌هایی در حرکت به همراه داشته باشد. در حقیقت، قوز کمر به تغییر در منحنی طبیعی ناحیه کمری منجر می‌شود و می‌تواند به صورت فعال یا ایدیوپاتیک (ناشناخته) ظاهر شود. در این مقاله، به تشریح علت‌های احتمالی قوز کمر، علائم و نشانه‌های آن، روش‌های تشخیصی مورد استفاده در ارزیابی قوز کمر، و همچنین روش‌های درمان قوز کمر می‌پردازیم.

علائم قوز کمر

محتوا

از کجا بفهمیم قوز کمر داریم؟

وقتی فردی دچار قوز کمر شده باشد، در هنگام نشستن و یا راه رفتن به سمت جلو متمایل می شود و شانه های وی حالت افتاده پیدا می کنند. گاها در برخی افراد مبتلا به قوز کمر، شاهد احساس درد در سر شانه نیز می باشیم. همچنین لازم به ذکر است؛ بسیاری از افرادی که دارای گودی کمر هستند، بیشتر از سایرین در معرض قوز کمر قرار می گیرند.

علائم قوز کمر

از نشانه های قوز کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افتادگی سر شانه
  • خم شدن سر به سمت جلو
  • کاهش یافتن توانایی حرکتی اندام های فوقانی
  • اگر شدت قوز کمر زیاد باشد ممکن است فرد مبتلا دچار کاهش ظرفیت تنسی نیز شود.

علائم و نشانه های مذکور بسته به پارامترهایی نظیر سن، جنسیت، شغل و… در هر فرد متفاوت می باشد.

علل ایجاد قوز کمر

یکی از علل شایع ایجاد قوز کمر در بزرگسالان، عادت های فیزیکی اشتباه و پوزیشن های جسمانی نادرست می باشد. به طور مثال بسیاری از اشخاص در محیط کار خود به دلیل نشستن های طولانی مدت و نادرست دچار قوز کمر می شوند. در مواقعی تشدید گودی کمر یکی از علل تاثیر گذار در منحرف شدن ستون مهره به سمت خارج و ایجاد قوز کمر می باشد.

یکی از عوارض شایعی که با افزایش سن ایجاد می شود، پوکی استخوان می باشد. پوکی استخوان از شدت تراکم استخوانی می کاهد که این امر می تواند در زمره ی علل ایجاد کننده ی قوز کمر نیز قرار گیرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر برای جلوگیری از این عارضه می توانید به مقاله ی نقش ورزش در پوکی استخوان مراجعه نمایید. رشد غیرطبیعی مهره ها، اختلالات عصبی و یا برخی بیماری های التهابی و عفونی نیز می توانند بستر مناسبی برای ایجاد قوز کمر ایجاد کنند.

جلوگیری از ایجاد قوز کمر

به منظور جلوگیری از ایجاد قوز کمر توصیه می شود تا کودکان را قبل از شکل گیری کامل غضروف های مفصلی مورد بررسی و معاینه قرار داد. بنابراین با مراجعه به متخصص ارتوپدی در زمان مناسب می توان قوز کمر در کودکان بررسی کرد و اقدامات درمانی مناسبی جهت رفع آن انجام داد.

درمان قوز کمر
درمان قوز کمر

درمان قوز کمر

پارامترهایی مانند؛ سن و علت اصلی ایجاد قوز کمر، از جمله موارد مهم و تاثیر گذار در انتخاب راهکار درمانی مناسب برای رفع این عارضه می باشند.

  • درمان قوز کمر در کودکان

اگر قوز کمر خفیف باشد و در زمان مناسب تشخیص داده شود، انجام ورزش های مخصوصی که از سوی متخصص ارتوپد تجویز می شوند، می توانند تاثیر مثبتی در جهت درمان و رفع این عارضه داشته باشند.

  • درمان قوز کمر در بزرگسالان

متخصص ارتوپد با انجام معاینات مربوطه علت اصلی که باعث منحرف شدن ستون فقرات شده است را پیدا می کند و بعد از مشخص شدن علت اصلی این عارضه، تکنیک های درمانی موثری در جهت درمان و رفع قوز کمر، متناسب با سن و جنسیت بیمار تجویز می نماید.

نتیجه گیری

یکی از نکات موثر در درمان موفقیت آمیز و کارآمد قوز کمر، تشخیص به موقع و صحیح این عارضه می باشد. اگر احساس می کنید قوز کمر دارید؛ توصیه می شود در انتخاب پزشک خود نهایت دقت را مد نظر قرار دهید. بنابراین شما عزیزان می توانید به متخصص ارتوپدی خوب در اهواز مراجعه نمایید تا شرایط ستون فقرات شما مورد بررسی و معاینات پزشکی قرار گیرد.

دکتر پویان علوی نژاد

اينجانب متولد سال ١٣٥٥در اهوازمي باشم. دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان خود را در اهوازگذرانده و در سال ١٣٧٣ در مقطع دكتراي عمومي وارد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان شدم. پس از گذراندن دوره ي عمومي ، در سال ١٣٨٥تحصيلات تخصصي خود را در رشته ي ارتوپدي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز آغاز نمودم . بعد از اتمام دوره ي تخصصي ، در سال١٣٨٩طبابت خود را دراستان كرمانشاه و خوزستان آغاز نمودم و در اين مدت دوره هاي تكميلي فلوشيپي ارتروسكوپي را در المان و هند و دوره هاي ساليانه prp و Regenerative medicineدرآمريكا گذرانده ام و در حال حاضر ر دو بخش دولتي و خصوصي مشغول به خدمت رساني هستم.

پاسخ

سه × 4 =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button