درمان شکستگی لگن به روش غیر جراحی

این یک آسیب جدی است، بنابراین مهم است که در صورت وقوع آن، فوری برای درمان شکستگی لگن اقدام کنید. در بیشتر جراحی ها بین 1 تا 3 روز برای رفع شکستگی لگن، بیمار را بستری میکنند. درمان سریع برای بهبودی کامل مهم است. پزشک شما ممکن است توصیه کند لگن خود را با یک تکه مصنوعی لگن، که از پلاستیک و فلز ساخته شده جایگزین کند. همچنین ممکن است شکستگی را با پیچ‌های فلزی، پین‌ها، میله‌ها یا صفحاتی که استخوان را در حین بهبودی به هم نگه می‌دارند، ترمیم کند.

 ممکن است چندین ماه طول بکشد تا لگن شما بهبود پیدا کند. ممکن است لازم باشد تا زمانی که بتوانید دوباره به خوبی راه بروید در بیمارستان یا در یک مرکز توانبخشی باشید. پس از جراحی، به فیزیوتراپی نیاز خواهید داشت. یک درمانگر می تواند تمریناتی را به شما بدهد که لگن شما را قوی تر می کند. اگر مانند قبل از استراحت در حرکت کردن مشکل دارید، این تمرینات می تواند به شما کمک کند تا به حالت عادی برگردید.

محتوا

شکستگی لگن چطور اتفاق می افتد؟

قبل از اینکه به اطلاعاتی در مورد درمان شکستگی لگن بپردازیم، بیایید ببینیم وقتی لگن میشکند چه اتفاقی رخ میدهد. شکستگی لگن زمانی اتفاق می‌افتد که در یک یا چند استخوان که لگن شما را تشکیل می‌دهند، شکستگی ایجاد شود. لگن ناحیه ای از بدن شما در زیر شکم است که بین استخوان های لگن شما قرار دارد. شکستگی لگن می تواند خفیف یا شدید باشد. استخوان هایی که لگن شما را تشکیل میدهند، عبارتند از : ساکروم (استخوان مثلثی شکل بزرگ در پایه ستون فقرات شما)، دنبالچه (دنباله) و استخوان های لگن که شامل ایلیوم، ایسکیوم و پوبیس می شود. این استخوان ها با هم چیزی را به نام حلقه لگنی تشکیل میدهند. لگن شما یک ساختار بسیار پایدار است که از بسیاری از اعصاب، رگ های خونی و اندام های مهم، از جمله اندام های تناسلی داخلی، مثانه و قسمت تحتانی دستگاه گوارش شما محافظت می کند. همچنین به عنوان یک لنگر برای عضلات پای شما عمل می کند. اگر شکستگی عمیق باشد می توانید برای عمل تعویض مفصل لگن در اهواز به دکتر پویان علوی نژاد مراجعه نمایید.

برای تشخیص و درمان شکستگی لگن چه آزمایشاتی انجام می شود؟

برای تشخیص و درمان شکستگی لگن می توان از تست های تصویربرداری زیر استفاده کرد:

اشعه ایکس از اشعه برای گرفتن عکس از استخوان های شما استفاده می کند. همه شکستگی‌های لگن به عکس‌برداری با اشعه ایکس نیاز دارند تا پزشک شما بتواند ببیند کدام قسمت از لگن شما شکسته است، شکستگی ممکن است خفیف یا شدید باشد، با دیدن عکس لگن، دکتر میتواند نحوه ی درمان شکستگی لگن را درک کند.

سی تی اسکن از چندین اشعه ایکس استفاده میشود و از زوایای مختلف بدن برای تولید تصاویر دقیق استفاده می کند. سی تی اسکن تصاویر دقیق تری نسبت به اشعه ایکس معمولی ارائه می دهد. در بیشتر مواقع دکتر سی تی اسکن را پیشنهاد می دهد تا مطمئن شود که آسیب های مرتبط دیگری ندارید.

MRI از یک آهنربای بزرگ، امواج رادیویی و یک کامپیوتر برای تهیه تصاویر دقیق از اندام‌ها و استخوان‌ها استفاده می‌کند. اگر پزشک نتواند اطلاعات کافی در مورد شکستگی شما از طریق اشعه ایکس و سی تی اسکن به دست آورد، ممکن است ام آی ار را برای شما تجویز کند.

درمان شکستگی به چه صورت است؟

درمان شکستگی لگن به عوامل خاصی بستگی دارد. اینکه شکستگی شما تا چه حد است، خفیف است یا شدید. الگو و نوع شکستگی به چه صورت است؟ کدام استخوان ها جابجا شده اند و چقدر جابجا شده اند. سلامت کلی شما باید مورد بررسی قرار بگیرد. درمان شکستگی‌های خفیف و پایدار که در آن استخوان‌های شما جابجا نشده‌اند، معمولاً شامل جراحی تعویض مفصل لگن نمی‌شود. درمان شکستگی لگن می تواند شامل موارد زیر باشد:

استراحت

به احتمال زیاد پزشک به شما توصیه می کند که تا حد امکان استراحت کنید تا استرس و فشار اضافی بر شکستگی لگن خود وارد نکنید.

وسایل کمکی راه رفتن

بسته به محل شکستگی لگن، پزشک ممکن است از شما بخواهد از وسایل کمکی راه رفتن مانند عصا، واکر یا ویلچر استفاده کنید تا از تحمل وزن روی پا(های) خود جلوگیری کنید. ممکن است مجبور شوید تا سه ماه یا تا زمانی که لگنتان به طور کامل بهبود یابد، از کمک راه رفتن استفاده کنید.

داروها

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است دارویی برای تسکین درد تجویز کند. آنها همچنین ممکن است از شما بخواهند که یک داروی رقیق کننده خون (ضد انعقاد) مصرف کنید تا خطر تشکیل لخته خون در وریدهای پا و لگن را کاهش دهد.

اگر بتوان شکستگی لگن را بدون جراحی و با نکات بالا انجام داد خیلی خوب است زیرا این موضوع سبب می شود مراقبت های بعد از تغویض مفصل لگن را نداشته و راحت به امور روزانه خود رسیدگی کنید.

سوالات متداول درمان شکستگی لگن

دکتر پویان علوی نژاد

اينجانب متولد سال ١٣٥٥در اهوازمي باشم. دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان خود را در اهوازگذرانده و در سال ١٣٧٣ در مقطع دكتراي عمومي وارد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان شدم. پس از گذراندن دوره ي عمومي ، در سال ١٣٨٥تحصيلات تخصصي خود را در رشته ي ارتوپدي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز آغاز نمودم . بعد از اتمام دوره ي تخصصي ، در سال١٣٨٩طبابت خود را دراستان كرمانشاه و خوزستان آغاز نمودم و در اين مدت دوره هاي تكميلي فلوشيپي ارتروسكوپي را در المان و هند و دوره هاي ساليانه prp و Regenerative medicineدرآمريكا گذرانده ام و در حال حاضر ر دو بخش دولتي و خصوصي مشغول به خدمت رساني هستم.

پاسخ

15 − پنج =

مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه
Call Now Button