اهواز، کیانپارس، خیابان ۱۲ غربی، برج سپید، طبقه اول، واحد ۱۰۶

بیماری دکرون

بیماری دکرون مروبط به تاندون و غلاف تاندون اطراف مچ دست می باشد، دلیل اصلی ایجاد این بیماری در مچ دست در اثر التهاب می باشد که با حرکت تاندون ها درون غلاف بیمار دچار درد شود. بروز چنین مشکلی باعث شده تا به اعصاب نزدیک شست فشار وارد شود. هدف اصلی ما از نگارش این نوشته توضیح کاملی در مورد بیماری دکرون، علائم، تشخیص و روش های درمان این بیماری می باشد پس برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این بیماری حتما لازم است تا این نوشته را تا انتها بخوانید.

علائم بیماری دوکرون

از جمله علائم بیماری دکرون داشتن درد و حساسیت نسبت به لمس دست است که با گدشت زمان این درد به نسبت بیشتر نیز خواهد شد. در بعضی از افراد درد مچ دست ممکن است به تدریج رشد کند ولی در مقابل بعضی از افراد هستند که به طور ناگهانی با کاهش درد در این ناحیه مواجه هستند. علاوه بر آن زمانی که از دست خود کار بکشید به طبع دردی را احساس خواهید کرد.علاوه بر ایجاد درد در زمان انجام کار بیماری دکرون علائم دیگری را نیز خواهد داشت که برخی از این علائم عبارتند از:

  • مشاهده تورم در نزدیکی پایه شست
  • احساس تکان خوردن تاندون دست که در اثر حرکت شست اتفاق می افتد.
  • مرطوب بودن پشت شست
  • احساس تیر کشیدن در هنگام حرکت دادن دست ها

با توجه به تمامی علائم گفته شده در مورد بیماری دکرون لازم است تا حتما در صورت داشتن هر کدام از این علائم حتما به بهترین متخصص ارتوپدی به منظور درمان مراجعه کنید.

دلایل ایجاد بیماری دوکرون

از جمله عواملی که منجر به ایجاد بیماری دکرون خواهد شد عبارتند از:

  • لباس شستن و ایجاد فشار زیاد به دست ها
  • بروز بعضی از مشکلات مثل شکستگی تاندون یا بیماری های روماتیسم
  • زیاد بودن فاصله میان تاندون ها از محو حرکتی مچ دست
  • انجام حرکات تکراری در دست ها
  • مشترک بودن غلاف تاندون و افزایش اصحکاک میان آن ها

بیماری دکرون بیشتر در چه افرادی دیده می شود؟

مبتلا شدن به بیماری دکرون در افرادی که شرایط زیر را دارند بیشتر دیده می شود ویژگی های این افراد عبارتند از:

  • خانم ها در مقایسه با آقایان بیشتر به بیماری دکرون مبتلا می شوند.
  • افراد بالای 40 سال
  • تغییرات هورمونی در خانم های  باردار ممکن است در ایجاد این بیماری موثر باشد.
  • افرادی که به بیماری آرتریت مبتلا هستند.
  • افرادی که بییشر از مچ دست خود برای انجام کارهای روزانه استفاده می کنند.

بیماری دکرون چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر هر کدام از علائم مربوط به بیماری دکرون را داشتید حتما لازم است تا برای بررسی های دقیق تر به یک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. تشخیص در زمان مراجعه به پزشک ابتدا با یک معاینه ساده می باشد، یعنی لازم است تا انگشت دست خود را خم کرده به طوری که به کف دست نزدیک تر شود. بعد از انجام این کار لازم است تا سایر انگشتان خود را برروی انگشت شست مشت کنید اگر بعد از انجام این کار دردی را احساس و همچنین در انگشت شست خود حساسیت داشتید می توان گفت که به احتمال خیلی زیاد دچار بیماری دکرون هستید.

پس به منظور پیشگیری از بروز این بیماری پیشنهاد می شود که از انجام حرکات تکراری روزانه به شدت اجتناب کنید. بعضی از مواقع متخصص ارتوپدی به منظور پیشگیری از بروز بیماری استفاده از مچ بند را توصیه می کند تا از این طریق از ایجاد هر نوع فاشر برروی مچ دست اجتناب کنید. علاوه بر آن بهتر است در انجام کارهایی چون جابه جایی وسایل از دیگران کمک بگیرید.

درمان بیماری دکرون

اگر بعد از معاینه توسط متخصص ارتوپدی تشخیص داده شود که شما به بیماری دکرون مبتلا هستید لازم است تا درمان این بیماری را آغاز کنید. در ابتدا به منظور درمان از دارو و تزریق استفاده می شود ولی اگر این روش های درمانی موثر نبودند لازم است تا از جراحی به منظور یک درمان قطعی برای این بیماری استفاده گردد.

هدف از انجام جراحی ایجاد فضای بیشتر برای تاندون ها می باشد، روند انجام جراحی به این شکل است که ابتدا لازم است تا بیمار تحت بیهوشی موضعی قرار بگیرد ولی بسته به شرایط بیمار ممکن است از بیهوشی عمومی نیز استفاده شود. بعد آن لازم است تا به منظور برداشتن محدودیت تاندون ها لازم است تا بافت های محکم در اطراف تاندون برش داده شود.

ممکن است در حین جراحی کیست و بافت های ملتهبی مشاهده شود که بسته نظر جراح لازم است تا به طور کامل برداشته شود. زمانی که جراح کار خود را تمام کرد لازم ات تا بیمار در دوران نقاهت خود حتما از اسپلینت استفاده کند و به مرور زمان با انجام بعضی از ورزش ها بتوان دامنه حرکت دست را بازگرداند.

انجام جراحی برای درمان بیماری دکرون علاوه بر مزایای بسیار زیادی که می تواند داشته باشد در مقابل از عوارضی برخوردار است که شامل عفونت، بی حس شدن پست دست، بی ثباتی تاندون ها و … می باشد. که اگر این جراحی توسط بهترن متخصص ارتوپدی انجام داده شود به طبع عوارض بعد از جراحی نیز به نسبت کاهش می یابد.

کلام آخر

همانطور خواندید بیماری دکرون مربوط به تاندون و غلاف تاندون های اطراف مچ دست می شود بروز چنین مشکلی در مچ دست باعث شده تا حرکت دست دردناک شود. پس به منظور درمان ابتدا لازم است تا از انجام حرکات تکراری دست ها اجتناب کنید اگر با انجام سایر روش های درمانی اعم از دارو و تزریق این بیمای درمان نشد، برای درمان قطعی نیار به انجام جراحی می باشد. ولی توجه داشته باشید تا این جراحی را حتما نزد بهترین متخصص ارتوپدی انجام دهید تا نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − شش =