اهواز، کیانپارس، خیابان ۱۲ غربی، برج سپید، طبقه اول، واحد ۱۰۶

زانوی پرانتزی

زانوی پرانتزی

زانوی پرانتزی یا ژنوواروم در دوران کودکی بصورت شایع دیده می شود. دراکثر موارد هیچ بیماری زمینه ای ، علت ایجاد این امر نیست و این بدشکلی های مفصلی نگران کننده نمی باشد زیرا با افزایش سن کودک، بصورت خودبخودی برطرف می شوند.

زانوی پرانتزی

زانوی پرانتزی درکودکان و یا بالغین ممکن است در نتیجه ی بیماری یا آسیب نیز ایجاد شود. از جمله شایع ترین علل ایجاد این بدشکلی مفصلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدجوش خوردن شکستگی قسمت تحتانی استخوان ران یا قسمت فوقانی تیبیا
  • آرتریت روماتویید یا استئوآرتریت
  • بیماری های توام با کاهش تراکم استخوان ها مانند: ریکتز یا استئومالاسی
  • سایر بیماری های توام با نرمی استخوان ها مانند: بیماری پاژه ( استئیت دفرمنس)
  • در کودکان، رشد نابرابر صفات رشدی اپی فیز، مانند: آنچه پس از آسیب یا استئومیلیت یا دیس کندروپلازی روی می دهد.

دکتر پویان علوی نژاد ، بهترین جراح ارتوپدی در اهواز  می باشد، که در زمینه ی درمان زانوی پرانتزی ، دانش و مهارت فراوانی دارند. شما عزیزان می توانید جهت دریافت هرگونه مشاوره از دکتر علوی نژاد با شماره ۰۶۱۳۳۹۱۶۲۳۳ تماس حاصل نمایید و یا به کانال اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.

زانوی پرانتزی خوش خیم در کودکان نو پا

در این کودکان، زانو و ساق پا به سمت خارج انحنا یافته اند. مقادیر خفیف این بدشکلی چنان شایع است که در کودکین سنین 1 تا 3 سال طبیعی تلقی می گردد. این وضعیت، تنها زمانی نیاز به درمان دارد که تاسنین بالاتر در دوران کودکی ، ادامه یابد. احتمال ابتلا به ریکتز یا سایر بیماری های زمینه ای استخوان باید حتما بررسی گردد.

عوارض زانوی پرانتزی

پرانتزی شدن زانو، سبب استحکام نامتقارن و پراکنده در عضلات اطراف زانو می شود ( بطوری که برخی عضلات سفت و برخی دیگر ضعیف می شوند). به دنبال این امر معمولا، عضلاتی که به سمت خارج مفصل ران انحنا یافته اند ، کوتاه و سفت تر می شوند و بالعکس عضلات داخلی منحنی شده به سمت داخل ران ، بلندتر و تضعیف می شوند.

در این حالت کشکک مفصل زانو ، منحرف می گردد و این انحراف به سمت خارج می باشد. به دنبال این امر لیگامان های اطراف کشکک زانو که از سمت خارج به آن متصل هستند، سفت و مستحکم می شوند و لیگامان های چسبیده از سمت داخل ، شل می شوند. (به این لیگامان ها لیگامان رتیناکولوم می گویند.)

بورس ها، بالشتک هایی در مفصل زانو می باشند که سبب می شوند تا تاندون ها به استخوان نچسبند. با انحراف زانو ، عضلاتی که در معرض کشش قرار می گیرند، فشار زیادی را به این بالشتک ها اعمال می کنند که به دنبال این اعمال فشار، بالشتک ها ملتهب می شوند. این حالت در افرادی که درگیر آرتروز زانو هستند، به کرار دیده می شود که به این امر ” بورسیت ” نیز گفته می شود.

نتیجه گیری

به عنوان خلاصه، زانو پرانتزی می‌تواند برای فرد مبتلا به آن باعث محدودیت در فعالیت‌های روزمره و کاهش کیفیت زندگی شود. با انجام تشخیص دقیق و درمان مناسب، می‌توان این مشکل را کنترل کرد و بهبودی را تسریع کرد. همچنین، پیشگیری از آسیب‌های ورزشی و مراقبت‌های منظم از سلامت زانو می‌تواند از بهبود و پیشگیری از عود مجدد آن کمک کند.

سایر مقالات ارائه شده توسط دکتر علوی نژاد :

درمان روماتیسم 

درمان آرتروز

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 10 =