آرتروز لگن
آیا می دانید آرتروز لگن دراثر، نحوه ی نامناسب نشستن و وارد شدن فشار به کمر نیز ایجاد می گردد؟ معمولا زمانی که التهاب و آسیب مفصل لگن باعث ، سائیدگی و فرسودگی بافت غضروفی لگن شود ، به اصطلاح بیماری آرتروز لگن ایجاد می شود. این بیماری جزء بیماری های پیشرونده و شایع مفصلی محسوب می گردد. در بیماری آرتروز لگن ، به تدریج غضروف مفصل لگن دچار سایش می شود و تضعیف می گردد. با ضعیف شدن مفصل لگن به دنبال سائیدگی ، بیمار متحمل علائمی مانند : درد ، التهاب ، خشکی و سفتی مفصل می شود. همچنین امکان کاهش یافتن دامنه ی حرکتی مفصل لگن و یا بدشکلی آن ، در آرتروز لگن وجود دارد. در این مقاله به بررسی علل و علائم آرتروز لگن می پردازیم.
دکتر پویان علوی نژاد ، بهترین جراح ارتوپدی در اهواز با دانش بروز و مهارت بالا می باشند . شما عزیزان می توانید جهت دریافت هرگونه مشاوره ، از دکتر علوی نژاد با شماره ۰۶۱۳۳۹۱۶۲۳۳ تماس حاصل نمایید و یا به کانال اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
علل ایجاد آرتروز لگن
از علل متفاوت ایجاد آرتروز لگن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش سن
بالا رفتن سن یکی از عوامل مهم و شایع در سائیدگی مفصل و ایجاد آرتروز می باشد.
- سابقه ی آسیب دیدگی مفصل لگن
مانند: شکستگی مفصل لگن ، دررفتگی مفصل لگن و…
- ناهنجاری های مادرزادی
- اضافه وزن
با افزایش وزن میزان فشار وارد شده به مفصل لگن افزایش می یابد. این امر سبب می شود تا مفصل لگن تحت فشار و سائیدگی قرار گیرد.
- اعمال فشار بیش از اندازه بر مفصل لگن
مانند: چمباتمه زدن ، فعالیت های شغلی نامناسب ، طرز نشستن نامطلوب و وارد آمدن فشار به لگن و کمر
- دلایل ژنتیکی و ارثی
علائم آرتروز لگن
- درد مفصلی که سبب اختلال در عملکرد مفصل لگن می شود.
مهم ترین نشانه های بیماران درگیر آرتروز لگن ، ناتوانی در انجام فعالیت های روزانه می باشد. منشاء این ناتوانی و اختلال ، دردی است که در اثر آرتروز لگن در بیمار ایجاد می شود.
- سائیده شدن استخوان ها
تحلیل و فرسایش یافتن غضروف های بافتی ، سبب سائیده شدن استخوان ها روی یکدیگر می شود. این عارضه باعث می شود تا حرکت استخوان ها مختل گردد و در مواردی دراثر استخوان سازی نابجا ، خارهای استخوانی در محل مورد نظر پدید آیند.
- درد آرتروز لگن معمولا منتشر می شود و به نقاطی مانند : کشاله ی ران ، کمر ، باسن و یا زانو ها نیز انتقال می یابد.
- دفورمیتی مفصل لگن
- لنگ زدن بهنگام راه رفتن
- خشکی مفصل لگن
- التهاب مفصلی
- صدا دادن مفصل لگن
- محدود شدن حرکت لگن و ران
- افزایش درد و خشکی مفصل بعداز مدتی بی حرکت ماندن مفصل
- درد ناحیه ی لگن به هنگام خم شدن و نشستن
- با سفت شدن مفصل لگن گاها امکان قفل شدن مفصل وجود دارد
با کاهش دادن میزان فشار اعمالی به مفصل لگن می توان علائم نامطلوب این عارضه را تا حد زیادی کاهش داد. همچنین فیزیوتراپی توسط پزشک متخصص ، می تواند به تسهیل و تقویت دامنه ی حرکتی مفصل آسیب دیده کمک کند.(این تکنیک درمانی روشی غیرتهاجمی می باشد.) اگر میزان آسیب دیدگی لگن زیاد باشد و با راهکار های درمانی غیرتهاجمی بهبود پیدا نکند، معمولا از آرتروسکوپی لگن و یا در صورت تشخیص پزشک ، جراحی تعویض مفصل لگن ، برای درمان آرتروز لگن بهره گرفته می شود. توصیه می شود به منظور رفع عوارض ناشی از آرتروز لگن به متخصص ارتوپد خوب مراجعه کنید تا بتوانید اقدامات مناسبی را درجهت درمان این عارضه انجام دهید.
1 thoughts on “آرتروز لگن”