پیچ خوردن مچ پا
محتوا
پیچ خوردن مچ پا
پیچ خوردن مچ پا ممکن است برای هرکدام از ما اتفاق افتاده باشد. درد حاصل از پیچ خوردن مچ پا باعث آزرده خاطر شدن فرد می شود. این درد ناشی از رگ به رگ شدن یا کشیدگی رباط در ناحیه ی مچ پا می باشد.
تاندون و رباط های مچ پا نقش ویژه ای در حرکت دادن مچ پا دارند. عضلات موثر در تحرک مچ پا به وسیله ی تاندون ها به استخوان های پا متصل می شوند. اگر مفصل بیش از حد تحت فشار قرار گیرد ممکن است این تاندون ها و رباط ها کشیده یا پاره شوند که این امر باعث مختل شدن حرکت مفصل آسیب دیده و ایجاد درد در آن می شود.
رگ به رگ شدن مچ پا بیشتر مربوط به رباط های این مفصل می باشد. بنابراین می توان علت شایع رگ به رگ شدن مچ پا را کشیدگی یا پارگی رباط دانست.
دکتر پویان علوی نژاد ،جراح و متخصص ارتوپد در اهواز با دانش بروز و مهارت بالا می باشند . شما عزیزان می توانید جهت دریافت هرگونه مشاوره درباره ی پیچ خوردن مچ پا و درمان آن ، از دکتر علوی نژاد با شماره ۰۶۱۳۳۹۱۶۲۳۳ تماس حاصل نمایید و یا به کانال اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
علت پیچ خوردن مچ پا چیست؟
پیچ خوردن مچ پا جزء آسیب های شایع در اندام های تحتانی بدن محسوب می شود. این پیچ خوردگی ممکن است بنا به دلایل مختلفی مانند حرکات جهشی ناگهانی، فرود نامناسب بعد از پرش و … در هنگام ورزش ایجاد شود. اما مواقعی هم ممکن است پیچ خوردن مچ پا در هنگام راه رفتن نیز اتفاق افتد.
پیچ خوردن مچ پا بصورت مکرر از جمله نکاتی است که باید مد نظر قرار داد و برای جلوگیری از این اتفاق چاره ای اندیشید. پیچ خوردن مکرر پا می تواند سبب آسیب های نامطلوب و جدی تر در مفصل شود.
درمان پیچ خوردگی مچ پا در منزل
برخی از اقدامات در هنگام پیچ خوردن مچ پا می تواند به تسکین درد ایجاد شده و بهبود عملکرد مچ پا کمک کند. از این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
استفاده از کمپرس سرد در ناحیه ی مچ پا
معمولا توصیه می شود مچ پای آسیب دیده را به مدت 15 الی 20 دقیقه سرد کنید. این سرد کردن را می توانید از طریق کمپرس سرد، یک بسته سبزیجات فریز شده یا یک بسته یخ که درون حوله قرار گرفته است، انجام دهید.
-
فیکس کردن مچ پا
با استفاده از یک کاور و پوشش منعطف و قابل ارتجاع (باندهای کشی مخصوص) مچ پای آسیب دیده را ببندید.
-
مچ پای آسیب دیده را بالاتر از قلب قرار دهید.
بالا قرار گرفتن مچ پا در حین استراحت باعث می شود میزان تورم در ناحیه ی آسیب دیده کمتر شود.
-
خوردن مسکن
مسکن های تجویز شده توسط متخصص ارتوپد و یا داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن می توانند باعث تسکین درد در ناحیه ی آسیب دیده شوند.
-
استراحت دادن به محل آسیب دیده
این امر باعث می شود سرعت بهبودی مچ پا بیشتر شود و عملکرد مچ پا زودتر به حالت قبل بازگردد.
اگر با انجام موارد فوق درد در ناحیه ی مچ کاهش نیافت و یا دچار بی حسی در مچ پای خود بودید به متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید تا علت این امر مشخص شود و اقدامات لازم جهت درمان انجام پذیرد.