شکستگی مفصل لگن

محتوا

شکستگی مفصل لگن

آیا می دانید شکستگی مفصل لگن، می تواند آسیب های جدی بر، اعصاب ناحیه ی لگنی وارد کند و سبب فلج شدن فرد شود؟
با مطالعه ی این مقاله انواع شکستگی مفصل لگن و عوارض ناشی از آن را بشناسید.

به طور معمول  با فشار ناشی از، ضربه ی وارد شده به لگن خاصره، شکستگی هایی در این ناحیه بوجود می آید. همچنین با بالا رفتن سن، و افزایش میزان پوکی استخوان در افراد، استخوان ها ضعیف تر می شوند. شکستگی لگن ، به طور معمول در سه سطح زیر ایجاد می شود:
1. حلقه ی لگن
2. حفره ی استابولوم
3. سر و گردن استخوان ران

 نکاتی در مورد شکستگی از نوع 1 ( حلقه ی لگن )

بطور معمول ، این نوع شکستگی در محل استخوان های، ساکروم، ایلیوم ، ایسکیوم و پوبیس ، ایجاد می شود. این نوع از شکستگی ممکن است پایدار و یا ناپایدار باشد. در شکستگی مدل پایدار، شکل حلقوی لگن تغییر نمی کند، اما در شکستگی مدل ناپایدار، حلقه ی لگنی از دو ناحیه ی جلو و عقب گشوده می شود. باز شدن لگن از سمت جلو، بصورت شکسته شدن راموس های پوبیس و یا گشودگی سمفیز پوبیس (محل اتصال دو استخوان در جلو)، اتفاق می افتد. گشودگی لگن از سمت عقب نیز سبب شکستن استخوان های ایلیوم یا ساکروم می شود، همچنین این گشودگی می تواند سبب دررفتگی ،مفصل مابین این دو استخوان شود.

 

شکستگی مفصل لگن
شکستگی مفصل لگن

 

 علت شکستگی حلقه ی لگن

شکستگی از نوع پایدار در برجستگی های حلقه ، بطور معمول درهنگام انقباض ناگهانی عضلات این ناحیه، ورزشکاران را درگیر می کند. شکستگی پایدار در استخوان پوبیس، معمولا در سنین بالا به هنگام زمین خوردن، ایجاد می شود. آسیب های نوع ناپایدار، اغلبا به دنبال فشارهای وارده در تصادفات ، ویا سقوط از ارتفاع ایجاد می شوند. در این حالت، قطعات شکسته شده، در منطقه ی آسیب دیده، به راحتی حرکت می کنند.

 علایم شکستگی حلقه ی لگنی
احساس درد، در محل شکستگی (درد منطقه ای) ، علامت بارز در شکستگی های پایدار لگنی، می باشد، میزان این درد با، وارد شدن فشار، در محل شکستگی زیادتر می شود.
احساس درد شدید در تمامی نقاط لگن ، علامت بارز در شکستگی ناپایدار لگنی، می باشد. باایجاد این نوع شکستگی مفصل لگن ، توانایی راه رفتن و تغییر وضعیت ، از بیمار سلب می شود و هرگونه تکان خوردن و حرکت دادن بدن، برای بیمار درد بسیار شدیدی ایجاد می کند. از علایم شاخص دیگر این نوع شکستگی، میتوان به تورم و کبودی ناحیه ی لگن که در اثر شکستگی و خونریزی شدید ایجاد می شود، اشاره کرد. در مواقعی این علایم با خونریزی شدید نیز، همراه می باشند.

 به طور معمول فشار ناشی از، ضربه های شدید، وارد شده به لگن خاصره، سبب  شکستگی مفصل لگن می شود.  دکتر پویان علوی نژاد ، بهترین جراح ارتوپدی در اهواز می باشد . که با مراجعه به ایشان می توانید آسیب های ناشی از شکستگی مفصل لگن را درمان کنید. جهت دریافت هرگونه مشاوره از دکتر علوی نژاد با شماره ۰۶۱۳۳۹۱۶۲۳۳ تماس حاصل نمایید .

 

 نکاتی درمورد شکستگی استابولوم (نوع دوم)
استابولوم قسمتی از لگن خاصره می باشد و فرم حفره مانند دارد. سر استخوان ران در این حفره قرار می گیرد، و مفصل ران از این اتصال ساخته می شود. درهنگام ایجاد شکستگی در این ناحیه، باید دقت داشت تا استخوان به دقت جا انداخته شود، در غیر این صورت، مفصل ران در طول چند ماه ،تخریب می شود و یا در عرض چند سال، امکان ایجاد آرتروز و ساییدگی در این ناحیه به وجود می آید.
امکان ایجاد این شکستگی، در هر سنی وجود دارد. این شکستگی معمولا به دنبال فشار وارده در اثر تصادف اتومبیل و یا سقوط از ارتفاع در فرد ایجاد می گردد، همچنین افزایش سن و ضعیف بودن استخوان ها، امکان ایجاد این شکستگی را بیشتر می کند.
 نکاتی در مورد شکستگی از نوع سوم (شکستگی اطراف مفصل ران)
به دنبال در رفتن مفصل ران، امکان شکستگی سر استخوان ران فراهم می شود. در این دررفتگی امکان گیر کردن استخوان ران به کناره استابولوم و کنده شدن تکه ای از آن، وجود دارد. این شکستگی موجب جدا شدن، سراستخوان ران از تنه ی آن می شود. این نوع شکستگی ها به طور معمول به دنبال وارد شدن ضربات شدید بر ناحیه ی لگن و یا وجود تومور ایجاد می شود.

علائم شاخص در شکستگی مفصل لگن

استخوان در شکستگی مفصل لگن ، به قطعات نوک تیز تبدیل می شود، که حرکت این قطعات، سبب پارگی و یا کشیدگی عروق موجود در ناحیه ی لگن می شود. در مواردی، شدت خونریزی ناشی از پارگی عروق، به قدری زیاد می باشد که، افت فشار خون شدیدی در فرد ایجاد می گردد.
همچنین در این شکستگی های شدید، امکان آسیب دیدن دستگاه ادراری وجود دارد. در این حالت ، فرد توانایی دفع ادرار ندارد و همچنین امکان خونریزی از مجاری ادراری ، وجود دارد. درموارد خیلی حاد، در اثر کشیدگی زیاد، اعصاب مهم ناحیه ی لگن، امکان فلج شدن و آسیب های حسی و حرکتی در اندام های تحتانی، به وجود می آید.

عوارض شکستگی مفصل لگن

1. ایجاد زخم بستر
2. عفونت ادراری و لخته شدن خون در ساق پا (امکان انتقال این لخته ها به ریه و ایجاد عوارض خطرناک تر، وجود دارد.)
3. نکروز آوازکولار (سیاه شدن سر استخوان ران)
4. جوش نخوردن شکستگی و یا جا بجا شدن پیچ و پلاک های تعبیه شده در، هنگام جراحی شکستگی و… بنابراین به دنبال شکستگی مفصل لگن هرچه سریع تر به منظور رفع شکستگی اقدام نمایید.

دوستان عزیز ساکن اهواز، به منظور رفع عوارض ارتوپدی خود، می توانند به جناب دکتر پویان علوی نژاد ، متخصص ارتوپدی در اهواز مراجعه کنند.

سایر مقالات دکتر علوی نژاد

درمان روماتیسم

تعویض مفصل زانو

آرتروپلاستی لگن

دکتر پویان علوی نژاد

اينجانب متولد سال ١٣٥٥در اهوازمي باشم. دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان خود را در اهوازگذرانده و در سال ١٣٧٣ در مقطع دكتراي عمومي وارد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان شدم. پس از گذراندن دوره ي عمومي ، در سال ١٣٨٥تحصيلات تخصصي خود را در رشته ي ارتوپدي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز آغاز نمودم . بعد از اتمام دوره ي تخصصي ، در سال١٣٨٩طبابت خود را دراستان كرمانشاه و خوزستان آغاز نمودم و در اين مدت دوره هاي تكميلي فلوشيپي ارتروسكوپي را در المان و هند و دوره هاي ساليانه prp و Regenerative medicineدرآمريكا گذرانده ام و در حال حاضر ر دو بخش دولتي و خصوصي مشغول به خدمت رساني هستم.

پاسخ

5 × یک =

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button