درمان شکستگی استخوان تیبیا

محتوا

شکستگی استخوان تیبیا

شکستگی استخوان تیبیا چه عوارضی دارد؟

راه درمان شکستگی استخوان تیبیا چیست؟

استخوان تیبیا بخشی از ساق پا می باشد که در حد فاصل مفصل زانو و مچ پا واقع شده است. ساق پا متشکل از دو استخوان به نام های: درشت نی (تیبیا Tibia) و نازک نی (فیبولا Fibula) می باشد. استخوان تیبیا بیشترین فشار وارد شده به ساق پا را تحمل می کند.

چه عواملی باعث شکستگی استخوان تیبیا می شوند؟

همانطور که در مطالب فوق بیان شد، فشارهای وارد شده بر ساق پا بیشتر به درشت نی وارد می آیند. اگر شدت این فشارها بیش از اندازه باشد و یا ضربه ی مستقیمی در هنگام تصادف به ساق پا وارد شود، احتمال شکستگی استخوان تیبیا وجود دارد.

شکستگی استخوان تیبیا معمولا به صورت عرضی و یا خرد شدگی می باشد. استخوان تیبیا در زیر پوست قرار گرفته است، بنابراین در هنگام شکستگی شدید این استخوان، شاهد شکستگی باز می باشیم.

در مواقعی هم ممکن است اعمال فشار و یا ضربه ی غیرمستقیم باعث شکستگی تیبیا شود. بطور مثال پیچ خوردن ساق پا در هنگام ورزش کردن می تواند زمینه ی مناسبی را برای شکستن استخوان تیبیا فراهم آورد.اگر شکستگی تیبیا به دلیل پیچ خوردن ساق پا صورت گیرد، معمولا خط شکستگی به صورت مارپیچ می باشد.

عکس شکستگی استخوان تیبیا
عکس شکستگی استخوان تیبیا

علائم شکستگی تیبیا

از علائم بارز این نوع شکستگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد در ساق پا (به دنبال تکان دادن ساق پا یا وارد کردن فشار به ناحیه ی شکستگی این درد تشدید می شود.)
  • محدودیت در راه رفتن (فردی که دچار شکستگی استخوان تیبیا شده است، قادر به راه رفتن نمی باشد.)
  • تورم ساق پا
  • اگر قطعات شکستگی جابجا شوند، ساق پا دفرمه می شود و تغییر شکل می دهد.
  • اگر شکستگی به صورت باز اتفاق افتد، لبه ی استخوان های شکسته از پوست خارج می شوند و باعث پارگی آن می شوند.

عوارض شکستگی استخوان تیبیا

از عوارض نامطلوب شکستگی استخوان درشت نی می توان به سندرم کمپارتمان اشاره کرد. این سندرم به دنبال خونریزی و تورم شدید در استخوان ساق پا ایجاد می شود و اگر درمان نشود می تواند عوارض نامطلوبی را به فرد تحمیل سازد.

همچنین توجه داشته باشید که در هنگام شکستگی استخوان تیبیا ممکن است عروق و اعصاب موجود در ساق پا دچار آسیب شوند. به همین منظور لازم است تا متخصص ارتوپدی به بررسی دقیق شکستگی و آسیب های وارده بپردازد.

عکس شکستگی استخوان تیبیا
عکس شکستگی استخوان تیبیا

تشخیص شکستگ تیبیا

تهیه ی تصاویر رادیوگرافی از جمله راهکارهای تشخیصی موثر و کارآمد می باشد. در رادیوگرافی میزان شکستگی و یا جابجا شدن قطعات شکسته شده نشان داده می شوند. بنابراین رادیوگرافی می تواند به پزشک برای تشخیص مناسب و انتخاب راهکار درمانی مناسب، کمک شایانی کند.

در مواقعی ممکن است به علت پیچ خوردن مچ پا و یا شکستن قوزک مچ پا، شاهد شکستگی استخوان نازک نی خواهیم بود. اعمال ضربه به کناره های ساق پا نیز ممکن است احتمال شکستگی نازک نی را افزایش دهد.

درمان شکستگی تیبیا

با مراجعه به متخصص اتوپدی و تهیه ی رادیوگرافی از ساق پا، نوع شکستگی و آسیب های ایجاد شده به دنبال شکستگی مورد بررسی قرار می گیرد و بهترین روش درمانی برای رفع آسیب های موجود، توسط پزشک انتخاب می شود.

با جا انداختن شکستگی و فیکساسیون مناسب، بستر مناسبی برای جوش خوردن مجدد استخوان آسیب دیده ایجاد می شود. معمولا اگر شکستگی شدید باشد، اعمال فوق در طی عمل جراحی انجام می شود.

طول درمان شکستگی درشت نی

پزشک در حین درمان و ترمیم شکستگی استخوان تیبیا، مدت زمان مناسبی (معمولا 6 تا 12 هفته) را برای جوش خوردن استخوان شکسته شده و رفع عوارض موجود تجویز می نماید.

لازم به ذکر است، برآورد دقیق مدت زمان درمان شکستگی استخوان تیبیا معمولا به عواملی همچون:

  • شدت شکستگی
  • شدت آسیب های ناشی از شکستگی
  • سن بیمار
  • تجویز پزشک، بستگی دارد.

 

درمان شکستگی استخوان ساق پا
درمان شکستگی استخوان ساق پا

مراقبت بعد از شکستگی ساق پا

بعد از انجام جراحی و درمان شکستگی استخوان تیبیا معمولا ساق پا را با گچ کردن فیکس می نمایند. برای فیکساسیون مناسب، ساق پا را از کف پا تا مفصل زانو گچ می گیرند.

استفاده از عصا بعد از جراحی می تواند به راه رفتن فرد کمک کند.

  • فیزیوتراپی شکستگی ساق پا

بعد از درمان شکستگی و ترمیم استخوان تیبیا ممکن است پزشک به منظور تقویت عضلات ساق پا و همچنین تسریع روند بهبودی بیمار، چند جلسه فیزیوتراپی تجویز نماید.

در طی جلسات فیزیوتراپی، عضلات ساق پا تقویت می شوند و به دنبال این امر فرد توانایی راه رفتن طبیعی خود را زودتر به دست می آورد.

نتیجه گیری

تشخیص شکستگی تیبیا و آسیب های ناشی از آن به توانایی و دانش بالای متخصص ارتوپدی بستگی دارد. زیرا تشخیص درست زمینه ی مناسبی برای انتخاب بهترین راهکار درمانی، را فراهم می آورد.

بنابراین توصیه ی ما به شما هموطنان عزیز اهوازی این است که در تعیین پزشک خود دقت کنید و بهترین جراح ارتوپد در اهواز، را برای درمان و ترمیم شکستگی استخوان تیبیا انتخاب نمایید.

دکتر پویان علوی نژاد

اينجانب متولد سال ١٣٥٥در اهوازمي باشم. دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان خود را در اهوازگذرانده و در سال ١٣٧٣ در مقطع دكتراي عمومي وارد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان شدم. پس از گذراندن دوره ي عمومي ، در سال ١٣٨٥تحصيلات تخصصي خود را در رشته ي ارتوپدي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز آغاز نمودم . بعد از اتمام دوره ي تخصصي ، در سال١٣٨٩طبابت خود را دراستان كرمانشاه و خوزستان آغاز نمودم و در اين مدت دوره هاي تكميلي فلوشيپي ارتروسكوپي را در المان و هند و دوره هاي ساليانه prp و Regenerative medicineدرآمريكا گذرانده ام و در حال حاضر ر دو بخش دولتي و خصوصي مشغول به خدمت رساني هستم.

پاسخ

یک + 8 =

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button