شكستگی ديستال هومروس
شکستگی دیستال هومروس در بزرگسالان و آسیب دیدن عصب رادیال جزء موضوعات چالش برانگیزی می باشد که جراحان حاذق ارتوپدی را درگیر می سازد.
در اصطلاح پزشکی به استخوان بازو، هومروس می گویند. این استخوان در حد فاصل شانه و آرنج واقع شده است.
اگر اطلاعاتی در مورد علت و راه های درمان شکستگی دیستال هومروس ندارید، این مقاله را بخوانید.
علل موثر در شکستگی دیستال هومروس
علل متعددی در ایجاد این نوع شکستگی دخیل می باشند که از میان آن به دو مورد بسیار مهم زیر می توان اشاره کرد:
-
اعمال ضربه بصورت مستقیم به ناحیه ی بازو
بطور مثال: برخورد آرنج با شیء سخت ( در تصادف و …) و یا افتادن روی آرنج
-
اعمال ضربه ی غیر مستقیم به ناحیه ی بازو
بطور مثال ممکن است در هنگام زمین خوردن ضربه ی وارد شده به کف دست باعث ایجاد آسیب و شکستگی در استخوان هومروس شود.
دکتر پویان علوی نژاد ، جراح ارتوپد در اهواز با دانش بروز و مهارت بالا در زمینه ی تشخیص و درمان بیماری های استخوانی و مفصلی می باشند .
شما عزیزان برای درمان شکستگی دیستال هومروس می توانید از طریق زیر با ایشان ارتباط برقرار کنید:
شماره تماس: ۰۶۱۳۳۹۱۶۲۳۳
صفحه اینستاگرام
ایجاد سطوح نامنظم ناشی از این نوع شکستگی سبب مختل شدن عملکرد مفصل آرنج می شود.
احتمال شکستگی دیستال هومروس در بین کل شکستگی های استخوانی حدود 3 تا 5 درصد می باشد که عارضه ی شایع این نوع شکستگی؛ فلج عصب رادیال با احتمال 2 تا 17 درصد می باشد.
امکان ایجاد فلج عصب رادیال در دو منطقه ی 1- دو سوم انتهایی هومروس (محلی که عصب رادیال در ارتباط مستقیم با پریوست است) و 2- در ناحی هی دورسولترال هومروس (در این مکان عصب رادیال با سپتوم اینترماسکولر در ارتباط می باشد.) 18 درصد می باشد و اکثرا در مناطق فوق الذکر ایجاد می گردد.
عوارض ناشی از شكستگی ديستال هومروس
از عوارض نامطلوب ناشی از این نوع شکستگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد عفونت در مفصل آرنج
- آسیب دیدن اعصاب و عروق پیرامون مفصل آرنج
- جوش نخوردن مناسب شکستگی آرنج (ممکن است این جوش نخوردن ناشی از خردشدگی زیاد استخوان، استعمال دخانیات، عوارض ناشی از بیماری دیابت)
در این حالت ممکن است با جراحی مجدد عارضه های موجود را درمان و برطرف کرد.
- محدود شدن حرکات مفصل آرنج
- ایجاد استخوان نابجا
این اتفاق نادر می باشد اما در مواقعی شاهد ایجاد استخوان نابجا در اطراف مفصل آرنج می باشیم. علت این امر مشخص نمی باشد اما خشک شدن مفصل آرنج و محدودیت حرکتی کامل این مفصل از عوارض نامطلوب ناشی از استخوان سازی نابجا می باشد.
- آرتروز مفصل آرنج و ساییدگی این مفصل
اگر درمان شکستگی استخوان هومروس بطور صحیح انجام نشود، آرتروز مفصل آرنج جزء عوارض دیررس این شکستگی می باشد.
درمان شکستگی هومروس
روش معمول برای درمان این نوع شکستگی، فیکساسیون پلاك از اپرچ خلفی در جراحی باز می باشد. این تکنیک به همراه استئوتومی یک روش استاندارد به منظور برطرف سازی این نوع شکستگی می باشد.
- اگر شکستگی بدون جابجایی صورت گیرد، از روش آتل بندی یا گچ گرفتن بازو به مدت 4 تا 6 هفته بنا به تشخیص و تجویز جراح ارتوپد می توان استفاده کرد.
- بالعکس اگر استخوان بعد از شکستگی به قطعات کوچک تبدیل شود یا به اصطلاح خورد شود، ممکن است از پیوند استخوان و یا تعویض مفصل آرنج برای بهبود عملکرد آرنج و رفع شکستگی استفاده کرد.
-
طول درمان شکستگی بازو
اگر جراحی شکستگی استخوان دیستال هومروس بطور صحیح و از طریق مهارت بالای جراح صورت گیرد، دوره ی نقاهت این جراحی با انجام فیزیوتراپی های مخصوص کوتاه می باشد و بعد از انجام این نرمش ها، عملکرد آرنج و بازو تقویت می شود.
نتیجه گیری
انجام جراحی شکستگی دیستال هومروس یک جراحی فوق العاده حساس و نیازمند تجربه و مهارت بالای جراح ارتوپد می باشد. بنابراین توصیه می شود در انتخاب جراح ارتوپد خود نهایت دقت و وسواس را داشته باشید تا جراحی موفقیت آمیز و بدون عارضه ای را به خود هدیه دهید.
زیرا اگر این جراحی درست انجام نشود، حتی ممکن است بعد از جوش خوردن استخوان شکسته، عملکرد طبیعی آرنج بطور کامل بازنگردد و برای رفع این عارضه نیاز به جراحی مجدد باشد.