سن مناسب برای تعویض مفصل زانو
سن مناسب برای تعویض مفصل زانو برای هر فرد بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله شرایط پزشکی، میزان درد و سفتی زانو، فعالیتهای روزمره و سطح فعالیت فرد، تأثیر دردهای زانو بر کیفیت زندگی و توانایی انجام فعالیتهای روزانه و توقعات فرد از جراحی. بسیاری از افراد از درد زانو رنج می برند، که زندگی روزمره آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. زانو درد معمولاً ناشی از آرتروز، آرتریت روماتوئید یا آسیب ناشی از یک تصادف شدید است. برای برخی افراد، درمان مشکلات زانو با جراحی تعویض مفصل زانو یک گزینه مناسب است. این امر به ویژه در صورتی صادق است که سایر درمان ها تاثیر گذار نباشد. تعویض مفصل زانو می تواند تحرک را بازگرداند و کیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشد. اما بهترین سن برای جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است؟ این پاسخ به عوامل متعددی بستگی دارد. امروز می خواهیم در مورد سن مناسب تعویض مفصل زانو با شما صحبت کنیم.
محتوا
چه کسی کاندید تعویض مفصل زانو است؟
تصمیم برای انتخاب جراحی تعویض مفصل زانو اهمیت زیادی دارد. یک جراح چندین بررسی از عملکرد مفصل شما انجام می دهد و همچنین سن، شدت درد و مزایای احتمالی شما را قبل از تعیین اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای جراحی هستید یا خیر، در نظر می گیرد.
تعویض مفصل زانو برای همه افرادی که از یکی از شرایط فوق رنج می برند راه حلی مناسبی است. هیچ محدودیت سنی یا وزنی برای افرادی که می توانند تحت عمل جراحی قرار گیرند وجود ندارد. قبل از اینکه مداخله جراحی توصیه شود، سایر درمانهای کمتر تهاجمی مانند داروهای ضد التهاب، تزریق کورتیزون و فیزیوتراپی باید بررسی شوند. با این حال، بسیاری از افراد از این روش سود می برند و پزشک متخصص ارتوپد در اهواز شما ممکن است آن را توصیه کند اگر:
- درد زانو شما فعالیت روزانه را محدود می کند
- سفتی در زانو تحرک شما را محدود می کند.
- زمانی که در حال استراحت هستید زانو درد متوسط تا شدید دارید.
- سایر درمان ها به اندازه کافی تاثیر نداشته است.
سن مناسب برای جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است؟
هیچ سن درست یا غلطی برای جراحی تعویض مفصل زانو وجود ندارد. اگر نشستن، راه رفتن یا کار کردن با احساس درد شدید در زانو برایتان دشوار است، ممکن است به عنوان کاندیدای تعویض زانو در نظر گرفته شوید.
سن 50 تا 70 سال شایع ترین گروه سنی برای بیماران تعویض مفصل زانو است. با این حال، به دلیل سبک زندگی کم تحرک، رژیم غذایی نامناسب و چاقی، نظرات پزشکی سنتی در حال تغییر است. افراد بیشتری در سنین پایین از آرتروز و سایر بیماری های دژنراتیو مفصلی رنج می برند. بیمار جوان در حال حاضر نیز ممکن است واجد شرایط جراحی تعویض زانو باشند.
تعویض مفصل زانو در افراد مسن
افراد زیادی در گروه سنی دهه 50 و 70 هستند که کیفیت زندگی آن ها با جراحی تعویض مفصل تغییر کرده است. آنها اکنون فعالیت بیشتری دارند و به این ترتیب به استقلال و فعالیت های مورد علاقه خود از جمله ورزش بازگشته اند.
تعویض زانو مفصل در افراد جوان
پروتزهای مصنوعی و ایمپلنت ها طول عمر مشخصی دارند. برای جلوگیری از جراحی تجدید نظر، پزشکان گاهی اوقات روش های درمانی دیگر را در افراد جوان توصیه می کنند ولی زمانی که شدت آسیب زیاد و روش های دیگر تاثیری ندارد، جرای تعویض مفصل زانو منعی ندارد.
افراد جوان تر تحرک بیشتری دارند و زودتر پروتزهای خود را فرسوده می کنند. فرد جوان تری که تحت عمل تعویض مفصل قرار می گیرد، احتمالاً 15 تا 20 سال بعد به جراحی جایگزین دیگری نیاز دارد.
داوطلبان بسیار جوان نیاز به مشاوره و توضیح دقیق در مورد وضعیت خود، گزینه های آنها، ماهیت و طول عمر ایمپلنت های خود و پروتکل های قبل و بعد از عمل دارند. آنها باید بدانند که ممکن است به چندین جراحی تجدیدنظر نیاز باشد.
چرا تاخیر در عمل تعویض مفصل زانو درست نیست؟
بیشتر90٪ از بیمارانی که می توانند از تعویض مفصل زانو بهره مند شوند، برای انجام آن خیلی طولانی منتظر می مانند و انجام آن را به تعویق می اندازند. بر اساس تحقیقات، انتظار طولانی مدت برای انجام جراحی اشکال دارد:
1-ارتروز زانو باعث بدتر شدن و محدودیت تحرک می شود. از دست دادن تحرک به این معنی است که ممکن است بیمار نتواند ورزش کند یا فعالیت بدنی کافی داشته باشد. این می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی مرتبط با کم تحرکی شود. افرادی که با دردهای مزمن و مشکلات حرکتی سر و کار دارند نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی هستند. کیفیت زندگی کاهش می یابد و خطرات سلامتی افزایش می یابد.
2- هنگامی که بیمار دیر عمل تعویض مفصل زانو را انجام دهد، سود کمتری خواهند برد. تحرک پس از بهبودی برای کسانی که بیش از حد طولانی صبر می کنند همچنان محدود خواهد بود.
3-همچنین ممکن است به تعویق انداختن جراحی تعویض مفصل زانو سبب آسیب بیشتر و پیشرفت آرتروز در زانو شود و درمان را سخت کند به عنوان مثال ممکن است اگر شما نیاز به تعویض جزئی مفصل زانو دارید با انجام ندادن به موقع عمل حالا نیاز به تعویض کامل مفصل زانو داشته باشید.
نتیجه
به طور کلی، تعویض مفصل بر روی بیماران بین 50 تا 70 سال انجام می شود و بیشتر آن ها زنان هستند. اما بزرگتر یا جوانتر به طور خودکار از ایت عمل منع نمی شوند. نوجوانان، بزرگسالان جوان و حتی کودکان ممکن است کاندیدای مناسبی باشند در صورتی که شرایط آنها برای تسکین درد، بهبود عملکرد، تحرک و کیفیت زندگی لازم باشد. هیچ محدودیت سنی برای تعویض مفصل زانو وجود ندارد. براساس عوامل متعددی مانند شدت علائم و سلامت کلی شما واجد شرایط عمل جراحی خواهید بود. اگر مزایای این روش بیشتر از خطرات باشد، ممکن است پزشک از شما بخواهد که این جراحی را انجام دهید.