درمان پارگی منیسک

یکی از معمول ترین مشکلات مربوط به آسیب های وارده به زانو و منیسک که بیشتر هم در ورزشکاران دیده می شود مربوط به پارگی منیسک می باشد. با توجه به عوامل اتفاق افتادن این عارضه  مانند نوع یا شدت پارگی و نحوه آسیب آن به غضروف و وضعیت بیمار درمان های مختلفی برای این مشکل وجود دارد که متخصص ارتوپد تشخیص می دهد کدام درمان برای فرد مناسب می باشد. روش های درمان پارگی منیسک معمولا به پارامترهایی از جمله: سن فرد، جنسیت، میزان فعالیت بدنی فرد آسیب دیده، میزان آسیب وارد شده به منیسک زانو و… متفاوت می باشد. در این مقاله سعی داریم به یکی از تکنیک های درمانی موثر در درمان پارگی منیسک بپردازیم. با ما همراه باشید.

محتوا

تشخیص پارگی مینیسک

در مرحله ی اول برای تشخیص پارگی منیسک پزشک یک سری معاینات بالینی انجام می دهد و سپس با انجام حرکات مختلف و یا زدن ضربه به قسمت هایی از زانو آسیب وارد شده را تشخیص می دهد. در مرحله ی بعد معمولا یک سری عکسبرداری ها برای رد احتمالات دیگر مانند شکستگی استخوان زانو تجویز می شود. این عکسبرداری ها با توجه به تشخیص پزشک انتخاب می شوند و می تواند عکسبرداری با اشعه ایکس یا ام آر آی باشد.  

راه های درمان پارگی منیسک زانو

برای درمان پارگی منیسک روش های مختلفی وجود دارد که شامل روش های ساده و جراحی می باشد. برای مثال فرد آسیب دیده می تواند برای تسکین درد از کمپرس یخ یا بستن زانو با باند به همراه بالا قرار دادن پا استفاده کند. همچنین درمان های تخصصی تری مانند موارد زیر وجود دارد که استفاده از آن ها نتیجه مطمئن تری را به بیمار ارائه می دهد. در ادامه به توضیح این روش ها می پردازیم:

ورزش برای پارگی منیسک زانو

با انجام معاینات و بررسی های لازم توسط متخصص ارتوپدی، میزان آسیب دیدگی منیسک زانو مشخص می شود. اگر میزان آسیب دیدگی خفیف باشد ممکن است پزشک، حرکات ورزشی مخصوصی را برای رفع آسیب دیدگی تجویز نماید. همچنین ممکن است این روش ها همراه با انجام فیزیوتراپی برای فرد انجام شود.

انجام جراحی آرتروسکوپی زانو

آرتروسکوپی روش کم تهاجمی می باشد و به نسبت جراحی های باز دارای دوره ی نقاهت کوتاه مدت می باشد. از این تکنیک برای تشخیص بیماری های استخوانی و یا میزان آسیب های وارد شده بر مفصل نیز استفاده می شود. این تکنیک درمانی با ایجاد برش جزئی روی زانو و وارد کردن میله به داخل مفصل صورت می گیرد. در این روش با ایجاد برش کوچک روی پوست، لوله ای حاوی دوربین را به مفصل مورد نظر وارد می کنند. جراح ارتوپد از طریق دوربین تعبیه شده در آرتروسکوپ مفصل زانو با گستره ی دید باز می توان آسیب دیدگی منیسک را بررسی کند و اقدامات درمانی جهت رفع این پارگی را انجام دهد.

مزایای آرتروسکوپی پارگی منیسک زانو

  • مدت زمان آرتروسکوپی زانو کوتاه می باشد و معمولا حدود 30 دقیقه تا یکساعت بطول می انجامد.
  • فرد بعد از آرتروسکوپی زانو مرخص می شود. (نیاز به بستری طولانی مدت در مراکز درمانی نیست.)
  • دوره ی نقاهت کوتاه مدت
  • تسریع روند بهبودی و… اشاره کرد.

جراحی پارگی منیسک زانو

برای درمان پارگی منیسک به روش جراحی ممکن است منیسک به طور کامل برداشته شود یا قسمتی از آن که آسیب دیده است قابل ترمیم بوده و درمان شود. معمولا برای برداشتن منیسک از روش آرتروسکوپی استفاده می شود که همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم این کار غیر تهاجمی بوده و عوارض آن بسیار کم است. از طریق این روش می توان با کوچکترین برش به راحتی منیسک را خارج کرده یا قسمت آسیب دیده را خارج نمود.  

گاهی نیز این امکا برای پزشک وجود ندارد که قسمت آسیب دیده را ترمیم کند و ممکن است نیاز باشد بخش آسیب دیده منیسک جرا شده و خارج شود. اما نکته مهم در این جراحی این است که حالت طبیعی منیسک تا حد ممکن حفظ شود. اما در شرایط خیلی حاد ممکن است پزشک تصمیم به خارج نمودن کامل منیسک کند که این موضوع کاملا به سن بیمار بستگی دارد زیرا ممکن است در نتیجه ی برداشتن منیسک آسیب هایی به زانو با گذشت زمان وارد شود. معمولا پس از برداشتن منیسک برای رفع مشکلات ناشی از آن برای بیمار جراحی پیوند منیسک یا تعویض مفصل زانو انجام می شود.  

سوالات متداول درمان پارگی منیسک زانو

نتیجه گیری

با بروز علائم پارگی منیسک حتما به بهترین متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید، زیرا تشخیص درمان پارگی منیسک به عهده ی متخصص ارتوپدی می باشد و بعد از معاینه ی حضوری و انجام بررسی های لازم مشخص می گردد.

انجام آرتروسکوپی زانو به منظور ترمیم پارگی منیسک، روشی بسیار حساس می باشد و نیاز به دانش و مهارت بالای جراح دارد. به همین منظور توصیه می شود تا شما وطنان عزیز اهوازی، با انتخاب بهترین جراح ارتوپد در اهواز، جراحی موفقیت آمیز و رضایت بخشی را به خود هدیه دهید.

دکتر پویان علوی نژاد

اينجانب متولد سال ١٣٥٥در اهوازمي باشم. دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان خود را در اهوازگذرانده و در سال ١٣٧٣ در مقطع دكتراي عمومي وارد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان شدم. پس از گذراندن دوره ي عمومي ، در سال ١٣٨٥تحصيلات تخصصي خود را در رشته ي ارتوپدي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز آغاز نمودم . بعد از اتمام دوره ي تخصصي ، در سال١٣٨٩طبابت خود را دراستان كرمانشاه و خوزستان آغاز نمودم و در اين مدت دوره هاي تكميلي فلوشيپي ارتروسكوپي را در المان و هند و دوره هاي ساليانه prp و Regenerative medicineدرآمريكا گذرانده ام و در حال حاضر ر دو بخش دولتي و خصوصي مشغول به خدمت رساني هستم.

پاسخ

16 − دوازده =

مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه
Call Now Button