درمان آرتروز با سلول های بنیادی
محتوا
درمان آرتروز با سلول های بنیادی
در حالی که سن یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز آرتروز زانو است ، افراد جوان نیز می توانند آن را دریافت کنند. برای برخی از افراد این بیماری ممکن است ارثی باشد. برای دیگران ، آرتروز زانو می تواند در اثر آسیب یا عفونت یا حتی از اضافه وزن ایجاد شده باشد. در اینجا پاسخ به سؤالات شما در مورد آرتروز زانو ، از جمله نحوه درمان آن و کارهایی که در منزل برای تسکین درد وجود دارد ، آورده شده است.
یکی از جدیدترین متد برای درمان آرتروز استفاده از سلول های بنیادی است . در این مطلب قصد داریم اطلاعات جامعی در زمینه بیماری ارتروز و روش های درمان آن در اختیار شما قرار دهیم .
آرتروز زانوچیست؟
استئوآرتریت زانو یا همان آرتروز زانو، که معمولاً به عنوان آرتریت ساییدگی شناخته می شود ، شرایطی است که در آن کشش طبیعی بین مفاصل – غضروف – از بین می رود. هنگامی که این اتفاق می افتد ، استخوان های مفاصل نزدیک تر با یکدیگر مالیده می شوند. مالش منجر به درد ، تورم زانو ، سفتی ، کاهش توانایی حرکات و گاهی اوقات تشکیل چرخش استخوانی می شود.
چه کسی دچار آرتروز زانو می شود؟
آرتروز زانوشایع ترین نوع آرتریت است. در حالی که حتی در افراد جوان ممکن است رخ دهد ، احتمال ابتلا به آرتروز بعد از 45 سالگی بالا می رود. زنان بیشتر از مردان به آرتروز مبتلا هستند.
چه عواملی باعث بروز آرتروز زانو می شود؟
شایع ترین علت آرتروز زانو سن است. تقریباً همه سرانجام دچار درجه ای از آرتروز خواهند شد. با این وجود چندین عامل خطر ابتلا به آرتریت قابل توجه در سنین پایین را افزایش می دهد.
سن
با افزایش سن فرد توانایی بهبود غضروف می یابد.
وزن
وزن باعث افزایش فشار بر روی تمام مفاصل به خصوص زانوها می شود. هر کیلو وزن اضافه که داشته باشید 3 تا 4 برابر وزن اضافی را روی زانوهای شما می افزاید.
وراثت
این شامل جهش های ژنتیکی است که ممکن است فرد را به احتمال زیاد به آرتروز زانو مبتلا کند. همچنین ممکن است ناشی از ناهنجاریهای ارثی در شکل استخوانهایی باشد که مفصل زانو را احاطه کرده اند.
جنسیت
همانطور که ذکر شد زنان بیشتر از مردان احتمال ابتلا به آرتروز زانو را دارند.
صدمات مكرر
این مشکل معمولاً نتیجه نوع شغلی است که شخص دارد. افرادی که مشاغل خاصی دارند و فعالیت زیادی دارند که می توانند فشار مفصل داشته باشند ، مانند زانو زدن ، بلند کردن وزنه های سنگین ، نشستن های طولانی مدت و … به دلیل فشار مداوم روی مفصل به احتمال زیاد دچار آرتروز زانو می شوند. .
ورزشکاران
ورزشکاران درگیر در فوتبال ، تنیس یا دویدن در مسافت های طولانی ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آرتروز زانو باشند. این بدان معناست که ورزشکاران برای جلوگیری از آسیب دیدگی باید احتیاط کنند. با این وجود ، لازم به ذکر است که ورزش منظم متوسط باعث تقویت مفاصل می شود و می تواند خطر ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. در حقیقت ، عضلات ضعیف در اطراف زانو می تواند منجر به آرتروز شود.
بیماریهای دیگر
افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید ، دومین نوع شایع آرتروز ، نیز بیشتر در معرض آرتروز زانوهستند. مبتلایان به اختلالات متابولیکی خاص مانند اضافه بار آهن یا هورمون رشد اضافی نیز خطر بیشتری برای ابتلا به آرتروز دارند.
علائم آرتروز زانو چیست؟
علائم آرتروز زانو ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- دردی که هنگام فعال شدن افزایش می یابد اما با استراحت کمی بهتر می شود
- ورم
- احساس گرما در مفصل
- سفتی در زانو ، به خصوص صبح یا وقتی مدتی است که نشسته اید
- کاهش تحرک زانو ، ورود به صندلی یا اتومبیل ، استفاده از پله ها یا پیاده روی را دشوار می کند.
- صدای ترسناک ، ترک خوردنی که هنگام حرکت زانو شنیده می شود
چگونه آرتروز زانو تشخیص داده می شود؟
تشخیص آرتروز زانو با معاینه فیزیکی توسط پزشک شما آغاز می شود. پزشک همچنین تاریخچه پزشکی شما را خواهد گرفت و علائمی را یادداشت می کند. حتماً توجه داشته باشید که چه چیزی باعث وخیم تر شدن یا بهتر شدن درد برای کمک به پزشک می شود که تشخیص دهد که آرتروز یا چیز دیگری ممکن است باعث درد شما شود. همچنین دریابید که آیا شخص دیگری در خانواده شما ورم مفاصل دارد یا خیر. پزشک شما ممکن است آزمایش اضافی را سفارش دهد ، از جمله:
اشعه ایکس که می تواند آسیب استخوان و غضروف و همچنین وجود اسپورهای استخوانی را نشان دهد
اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
اسکنهای MRI ممکن است هنگامی انجام شود که اشعه X دلیل روشنی برای درد مفاصل نشان ندهد یا هنگامی که اشعه X نشان می دهد که انواع دیگر بافتهای مفاصل آسیب ببینند ، سفارش داده می شود. پزشکان ممکن است از آزمایش خون برای رد شرایط دیگر که باعث درد می شود ، استفاده کنند ، مانند آرتریت روماتوئید ، نوع دیگری از آرتروز ناشی از اختلال در سیستم ایمنی بدن.
آرتروز زانو چگونه درمان می شود؟
اهداف اصلی درمان آرتروز زانو تسکین درد و بازگشت تحرک است. برنامه درمانی معمولاً ترکیبی از موارد زیر را شامل می شود:
کاهش وزن
از دست دادن حتی مقدار کمی وزن در صورت نیاز می تواند درد زانو را از آرتروز بطور قابل توجهی کاهش دهد.
ورزش
تقویت عضلات اطراف زانو باعث می شود که مفصل پایدارتر شود و درد را کاهش دهد. تمرینات کششی به نگه داشتن مفصل و انعطاف پذیر مفصل زانو کمک می کند.
داروهای ضد التهاب و مسکن
این شامل انتخابهای بدون نسخه مانند استامینوفن ، ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم است. بیشتر از 10 روز بدون مراجعه به پزشک از داروهای بدون نسخه استفاده نکنید. مصرف طولانی تر آنها احتمال عوارض جانبی را افزایش می دهد. اگر داروهای بدون نسخه باعث تسکین نمی شوند ، پزشک ممکن است داروی ضد التهابی یا سایر داروهای تجویز شده برای کاهش درد را در اختیارتان قرار دهد.
فیزیوتراپی
اگر در فعالیت های روزمره مشکل دارید ، فیزیوتراپی یا کاردرمانی می تواند به شما کمک کند. فیزیوتراپی روش هایی برای تقویت ماهیچه ها و افزایش انعطاف پذیری در مفصل خود را به شما یاد می دهد. متخصصین کاردرمانی روش هایی را برای انجام فعالیتهای منظم و روزانه مانند مشاغل خانگی با درد کمتری به شما یاد می دهند.
عمل جراحي
هنگامی که سایر درمانها مؤثر نیستند ، جراحی گزینه خوبی است.
برای برقراری ارتباط با دکتر پویان علوی نژاد می توانید با شماره 06133916233 تماس حاصل فرمایید .
پیج اینستاگرام دکتر پویان علوی نژاد
آیا از جراحی برای درمان آرتروز زانو استفاده می شود؟
اگر پزشک شما می خواهد آرتروز زانودر زانو را با جراحی درمان کند ، گزینه های آن عبارتند از آرتروسکوپی و آرتروپلاستی
آرتروسکوپی
از یک تلسکوپ کوچک (آرتروسکوپ) و سایر ابزارهای کوچک استفاده می کند. جراحی از طریق برشهای کوچک انجام می شود. جراح از آرتروسکوپ برای دیدن فضای مفصل استفاده می کند. هنگامی که در آنجا هستید ، جراح می تواند غضروف یا ذرات سست آسیب دیده را برداشته ، سطح استخوان را تمیز کرده و در صورت کشف این آسیب ها ، سایر انواع بافت را ترمیم کند. این عمل اغلب در بیماران جوانتر (55 سال و بالاتر) به منظور تاخیر در جراحی جدی تر انجام می شود.
جراحی تعویض مفصل یا آرتروپلاستی
یک عمل جراحی است که در آن مفاصل با قطعات مصنوعی ساخته شده از فلزات یا پلاستیک جایگزین می شوند. تعویض می تواند یک طرف زانو یا کل زانو را درگیر کند. جراحی تعویض مفصل معمولاً برای افراد بالای 50 سال مبتلا به آرتروز شدید محفوظ است. اگر مفصل پروتز بعد از گذشت چند سال از بین برود ، ممکن است عمل جراحی بعداً تکرار شود. اما با پیشرفت های مدرن امروز ، بیشتر اتصالات جدید بیش از 20 سال به طول می انجامد. جراحی خطرات زیادی دارد ، اما نتایج به طور کلی بسیار خوب است.
در ادامه دو ویدئو در رابطه با جراحی های زانو جهت درمان آرتروز مشاهده خواهید نمود .
درمان آرتروز با سلول های بنیادی
با توجه به آن که سلولهای بنیادی مزانشیمی می تواند به سلول های دیگر از جمله غضروف ها ،عضلات و استخوان ها تبدیل شود، بنابراین یک روش بسیار مناسب برای درمان آرتروز به شمار می آید . در طی یک تحقیق 12 فرد مبتلا به آرتروز متوسط تا شدید مورد آزمایش واقع شده و سپس با سلول های بنیادی درمان برای آن ها انجام شد . سلولهای بنیادی مزانشیمی این افراد از مغز استخوان دریافت گردید و سپس با دوز های گوناگون به بیمارات تزریق شد . این مورد به مدت 12 ماه مورد بررسی قرار گرفت و بعد از گذشت یک سال نتایج و تصاویر با مشکلات اولیه مقایسه شد و مشخص گردید که بیماری در این افراد به میزان چشم گیری درمان یافته است .
درمان آرتروز با سلول های بنیادی هیچگونه عارضه ای به همران نداشته و همچنین منجر به کاهش التهابات آرتروز در بیماران گردیده است .
لازم به ذکر است که هیچ درمان قطعی تا کنون برای بیماری همه گیر آرتروز پیدا نشده است ، اما روش هایی همچون درمان آرتروز با سلول های بنیادی می تواند یک روش بسیار موثر در کنترل و کاهش درد ناشی از بیماری باشد .
برای اولین بار در استان خوزستان ، درمان آرتروز با سلول های بنیادی در کلینیک زانوی دکتر پویان علوی نژاد قابل انجام است .
پاسخ دکتر پویان علوی نژاد برای سوالات متداول شما در زمینه درمان آرتروز با سلول های بنیادی
آیا درمان آرتروز با سلول های بنیادی عوارض دارد ؟
مزایای این روش نسبت به سایر روش ها چیست ؟
چه کسانی می توانند از روش درمان آرتروز با سلول های بنیادی استفاده کنند ؟
استفاده از این روش ممنوعیتی هم دارد ؟
درصد موفقیت این روش چه میزان است ؟
سایر مقالات