درمان آرتروز با سلول های بنیادی
ایا درمان آرتروز با سلول های بنیادی امکان پذیر است؟ درمان غیرجراحی با سلول های بنیادی برای بیماران مبتلا به درد متوسط تا شدید ناشی از آرتروز و سایر انواع آرتریت موفقیت آمیز بوده است. افرادی که درمان آرتروز با سلول های بنیادی را در نظر می گیرند می خواهند بدانند آیا این درمان بی خطر است؟ و آیا موثر است؟ در این مطلب می خواهیم به این نوع درمان ارتروز بپردازیم.
محتوا
سلول های بنیادی چیست؟
سلول های بنیادی سلول های نابالغی هستند که می توانند تقسیم شوند و به هر نوع دیگری از سلول های انسانی تبدیل شوند. این باعث شده است که آن ها به عنوان درمان های شگفت انگیز بالقوه آرتروز محسوب شوند، در نظر گرفته شوند. علاوه بر این، آن ها مولکول های سیگنالی را آزاد می کنند که رشد و بهبود زخم را توسط سلول های بالغ تشویق می کند.
3 نوع اصلی سلول های بنیادی وجود دارد:
- سلول های بنیادی بالغ در مغز استخوان، چربی، خون، مفاصل و بسیاری از بافت های دیگر یافت می شوند. به این سلول های بنیادی، سلول های بنیادی مزانشیمی (MSC) نیز گفته می شود.
- سلول های بنیادی بالغ القایی از سلول های پوست ساخته می شوند تا به سلول های بنیادی بالغ تبدیل شوند.
- سلول های بنیادی جنینی در جنین یافت می شوند. اینها در درمان استئوآرتریت استفاده نمی شوند.
ایا درمان آرتروز با سلول های بنیادی امکان پذیر است؟
ارتروز التهاب در مفاصل است: زانو، شانه، باسن، ستون فقرات، دست ها، پاها، آرنج ها یا مچ پا. التهاب مزمن ناشی از استئوآرتریت، که اغلب آرتروز “ساییدگی” نامیده می شود، غضروف بین انتهای استخوان های شما را فرسوده می کند. آرتریت روماتوئید زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بدن شما حمله کرده و پوشش اطراف مفاصل شما را خراب می کند. در صورت عدم کنترل، هم آرتروز و هم آرتریت روماتوئید می توانند باعث تخریب خود استخوان ها شوند و حتی می توانند سایر قسمت های بدن را تحت تأثیر قرار دهند. گزینه های درمانی فعلی برای ارتروز به استراحت، فیزیوتراپی، داروهای ضد التهابی یا تزریق استروئید و جراحی تعویض مفصل محدود می شود. درمان با سلول های بنیادی برای آرتریت نتیجه بسیار امیدوارکننده تری دارد.
درمان با سلول های بنیادی از فرآیند بهبود طبیعی بدن، به نام بازسازی، برای تسکین درد آرتریت با استفاده از سلول های بنیادی خود استفاده می کند.
هدف از درمان با سلول های بنیادی برای آرتروز عبارت است از:
- ترمیم سطوح غضروف
- باسازی بافت
- بهبود تحرک
- کاهش درد
- سفتی را کاهش می دهد.
- کاهش ضعف عضلانی
- کاهش درد ناشی از ساییدگی مفاصل
چه کسانی مناسب درمان آرتروز با سلول های بنیادی هستند؟
اگر درد و التهاب آرتریت بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد، باید درمان با سلول های بنیادی را در نظر بگیرید، به خصوص اگر می خواهید از جراحی پیچیده تعویض مفصل جلوگیری کنید. برنامه درمانی فعلی آرتریت شما ممکن است درد یا ناراحتی شما را کاهش ندهد یا ممکن است یک داروی سرکوب کننده ایمنی خطرناک باشد. یک روش جراحی ممکن است نگرانی هایی را در مورد عوارض بیهوشی، سن و سطح تحرک شما یا تأثیر فیزیکی خود عمل ایجاد کند. اگر می خواهید یک گزینه جایگزین نسبتا مطمئن و موثر برای درمان ارتروز خود داشته باشید، باید در مورد این گزینه ی درمانی موثر و ایمن با پزشک ارتوپد صحبت کنید.
سلول های بنیادی چطور سبب درمان آرتروز می شوند؟
اکثر سلول های بنیادی مورد استفاده برای درمان آرتروز، سلول های بنیادی مزانشیمی بالغ هستند. محققان به راحتی می توانند آنها را از چربی یا مغز استخوان فرد جمع آوری کنند.سلول های بنیادی مزانشیمی در حال مطالعه هستند زیرا بسته به نوع بافتی که آنها را احاطه کرده است، می توانند به غضروف، استخوان، ماهیچه، تاندون، رباط یا چربی تبدیل شوند.
تحقیقات نشان می دهد که سلول های بنیادی مزانشیمی عوامل ضد التهابی را آزاد می کنند که به بهبود و کاهش درد کمک می کند. هنگامی که آنها به مفصل تزریق می شوند، به تسکین درد، تورم و بهبود تحرک کمک می کنند همچنین می توان از سلول های بنیادی برای ساختن یک بافت مصنوعی در آزمایشگاه استفاده کرد. سپس این بافت آزمایشگاهی را می توان در مفصل قرار داد تا به ترمیم استخوان، رباط و غضروف آسیب دیده کمک کند.
درمان آرتروز با سلول های بنیادی چطور انجام می شود؟
پزشک ارتوپد سابقه پزشکی شما را بررسی میکند، یک معاینه پزشکی کامل انجام میدهد، تصویربرداری به شما توصیه می کند و یک سونوگرافی برای مشخص کردن نقاطی از بدن شما که توسط آرتروز آسیب دیده است، انجام میدهد.
در روز درمان با بی حسی موضعی سلول های مورد نیاز شما را از مغز استخوان شما دریافت می کنند، بعد از آن سلول های مغز استخوان پردازش، خالص سازی میشود و بخش حاوی سلولهای بنیادی مزانشیمی از نمونه خارج میشود. پردازش حدود دو ساعت طول می کشد. بعد از آن سلول های بنیادی خالص سازی شده، کشت می شوند تا تکثیر شوند تا تعدادشان برای تزریق مناسب باشند. بعد از آن پزشک به نواحی دقیقی که ملتهب یا آسیبدیده توسط آرتروز شناسایی شده است، مانند استخوان و مفصل، تزریق می شود.
تزریق سلول های بنیادی حدود 20 تا 40 دقیقه طول می کشد. ظرفیت بازسازی طبیعی بدن شما توسط سلولهای بنیادی و پلاسمای غنی از پلاکت شروع میشود، که بلافاصله برای بهبود و ترمیم نواحی آسیب و التهاب شروع به کار میکند. پس از انجام این روش، هیچ دوره ی نقاهتی وجود ندارد و می توانید همان عملکرد و تحرکی را داشته باشید. بافت یا استخوان آسیب دیده طی سه تا شش ماه آینده خود را ترمیم می کند، اما ممکن است خیلی زودتر شاهد تسکین درد باشید.
ایا درمان ارتروز با سلول های بنیادی خطر و عوارض دارد؟
ایمنی درمان با سلول های بنیادی بستگی زیادی به نحوه آماده سازی سلول های بنیادی و محل انجام این روش دارد. (این باید در مکانی بسیار تمیز و استریل اتفاق بیفتد.)
اکثر درمانهای سلولهای بنیادی از سلولهای بنیادی مزانشیمی خود از مغز استخوان یا چربی استفاده میکنند. تحقیقات نشان می دهد که این درمان ها برای آرتروز بسیار ایمن هستند.
برخی از درمانهای سلولهای بنیادی از سلولهای بنیادی اهدایی از بافتهای افراد دیگر استفاده میکنند. خطرات احتمالی استفاده از سلول های بنیادی دهنده عبارتند از:
- ابتلا به یک بیماری عفونی
- داشتن یک واکنش ایمنی که در آن بدن شما به سلول های اهداکننده حمله می کند.
مزایای درمان آرتروز با سلول های بنیادی چیست؟
درمان با سلول های بنیادی از روند طبیعی بهبودی بدن، به نام بازسازی، برای تسکین درد و انحطاط آرتریت استفاده می کند. این روش نسبت به جراحی تعویض مفصل بسیار کمتر تهاجمی است، زیرا این روش درمانی نیازی به بیهوشی ندارد، دوره ی نقاهت ندارد، برش ندارد و زمان بهبودی بسیار سریعتری دارد. مهمتر از همه، درمان با سلول های بنیادی موثر است.
پاسخ دکتر پویان علوی نژاد برای سوالات متداول شما در زمینه درمان آرتروز با سلول های بنیادی
آیا درمان آرتروز با سلول های بنیادی عوارض دارد ؟
مزایای این روش نسبت به سایر روش ها چیست ؟
چه کسانی می توانند از روش درمان آرتروز با سلول های بنیادی استفاده کنند ؟
استفاده از این روش ممنوعیتی هم دارد ؟
درصد موفقیت این روش چه میزان است ؟
کلام اخر
درمان آرتروز با سلول های بنیادی هیچگونه عارضه ای به همران نداشته و همچنین منجر به کاهش التهابات آرتروز در بیماران گردیده است . لازم به ذکر است که هیچ درمان قطعی تا کنون برای بیماری همه گیر آرتروز پیدا نشده است ، اما روش هایی همچون درمان آرتروز با سلول های بنیادی می تواند یک روش بسیار موثر در کنترل و کاهش درد ناشی از بیماری باشد .
برای اولین بار در استان خوزستان، درمان آرتروز با سلول های بنیادی در کلینیک زانوی بهترین متخصص ارتوپد در اهواز پویان علوی نژاد قابل انجام است .
سلام
امسال ١٤٠٢هزينه درمان ارتروز با سلول بنيادى چقدر است و ايا تحت پوشش بيمه ها هست