اهواز، کیانپارس، خیابان ۱۲ غربی، برج سپید، طبقه اول، واحد ۱۰۶

تعویض مجدد مفصل لگن

تعویض مجدد مفصل لگن

جراحی مجدد تعویض مفصل لگن، پروتز مصنوعی را ترمیم و جایگزین می کند.به این جراحی رویژن یا Revision arthroplasty می گویند.در صورت وجود عفونت یا آسیب به پروتز ممکن است نیاز به این جراحی باشد. هدف از جراحی بهبود عملکرد مفصل مصنوعی شما است. در این مطلب می خواهیم به بررسی علل جراحی تعویض مجدد مفصل لگن بپردازیم.

جراحی مجدد تعویض مفصل لگن چیست؟

جراحی مجدد تعویض مفصل لگن چیست؟

این جراحی روشی است که مفصل لگن مصنوعی را ترمیم یا جایگزین می کند. ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل لگن به این روش نیاز داشته باشید تا هر گونه آسیب وارد شده به لگن مصنوعی را که به دلایل زیر رخ داده است اصلاح کنید:

  • فرسودگی طبیعی
  • شل شدن پروتز
  • دررفتگی پروتز
  • عفونت پروتز
  • شکستگی استخوان در اطراف پروتز (مفصل مصنوعی لگن)

آسیب به مفصل مصنوعی می تواند علائم درد و ناراحتی ایجاد کند. ممکن است دامنه حرکتی لگن شما محدود شود. هدف از جراحی اصلاح مفصل و بهبود عملکرد لگن شما است.

قبل از انجام جراحی مجدد تعویض مفصل لگن

علل جراحی مجدد تعویض مفصل لگن چیست؟

از دلایل متفاوتی که سبب انجام جراحی تعویض مجدد مفصل لگن می شود ، می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:

تخریب یا فرسوده شدن پروتز جایگذاری شده

گاها ممکن است مفصل مصنوعی که در طی جراحی تعویض مفصل لگن جایگذاری می شود ، تخریب شود که در این صورت بافت ها و استخوان های اطراف پروتز نیز آسیب می بیند.

ایمپلنت‌ها یا پروتزهای مصنوعی که جراح ارتوپد شما برای تعویض مفصل در اولین جراحی استفاده می کند، برای همیشه دوام نمی‌آورد. عمر معمول مفصل مصنوعی 10 تا 20 سال است که بستگی به میزان فعالیت های شما دارد.

شل شدن مفصل مصنوعی جایگذاری شده

ممکن است به دلایل مختلفی از جمله آسیب یا ضربه شدید به لگن یا فرسودگی و استفاده مکرر از مفصل لگن،  پروتز لگن شل شود.، با شل شدن مفصل مصنوعی فرد متحمل درد شدید در ناحیه ی لگن می شود. جراحی مجدد، درد شما باید کاهش یابد یا از بین برود و عملکرد مفصل مصنوعی لگن خود را دوباره به دست آورید.

02:53
truncate dir-rtl

رویژن تعویض مفصل لگن

در رفتگی مفصل لگن

در برخی موارد ممکن است پروتز تعبیه شده، دچار در رفتگی شود که در این حالت سر استخوان فمور ( قسمت گوی مانند ) از قسمت کاسه ی لگن خارج می شود.

عفونت کردن مفصل تعویض شده

عفونت یکی دیگر از دلایلی است که ممکن است به این جراحی نیاز داشته باشید. عفونت اطراف مفصل مصنوعی شما می تواند باعث درد شود و عضلات، تاندون ها و رباط های شما را به همراه استخوان لگن ضعیف کند و آسیب برساند. برای جلوگیری از این آسیب، پزشک شما ممکن است این جراحی را توصیه کند.

در تمامی موارد بالا، توانایی و عملکرد مفصل لگن مختل می گردد و فرد متحمل درد در ناحیه ی لگن می شود.

نحوه ی انجام جراحی تعویض مجدد مفصل لگن به چه صورت است؟

در طی جراحی تعویض مجدد مفصل لگن پزشک متخصص ارتوپد شما تمام یا بخشی از مفصل مصنوعی لگن شما را برمی دارد و آن را با مفصل جدید جایگزین می کند.

نحوه ی جراحی تعویض مجدد مفصل لگن ، همانند تعویض مفصل لگن صورت می گیرد اما دارای روندی پیچیده تر و طولانی تر ( معمولا جراحی مجدد تعویض حدود 2 الی 4 ساعت به طول می انجامد. ) می باشد.

در موارد عفونت بسار شدید پروتز مصنوعی، دو بار جراحی صورت می گیرد. مختلف انجام می شود. اولین جراحی مفصل مصنوعی را برداشته و عفونت را با آنتی بیوتیک درمان می کند. پس از رفع عفونت، جراح جراحی دوم را برای قرار دادن یک مفصل مصنوعی جدید انجام می دهد.

قابل توجه می باشد که جراحی تعویض مفصل لگن در هر بیمار روندی متفاوت را شامل می شود زیرا دلیل انجام جراحی مجدد در هر فرد فرق می کند. اما معمولا روند جراحی مجدد تعویض مفصل لگن بصورت زیر انجام می پذیرد:

  • در اولین مرحله پروتز جایگذاری شده که دچار مشکل شده است ، خارج می گردد.
  • بافت ها و استخوان های مجاور پروتز تخریب شده ، اگر دچار آسیب دیدگی شده باشند ، خارج می شوند و جا برای نصب پروتز جدید فراهم می شود.
  • اگر در مواقعی استخوان در اثر شدت تخریب ، تحلیل رود و از بین رفته باشد ، جراح از تکنیک پیوند استخوان برای جبران این عارضه بهره می گیرد.

در این مرحله از جراحی مجدد، جراح با تبحر و دقت به جایگذاری پروتز جدید، همانند روند انجام جراحی تعویض مفصل لگن، می پردازد.

با انجام جراحی تعویض مجدد مفصل لگن، عوارض ناشی از تخریب پروتز جایگذاری شده برطرف می شود و درد بیمار از بین می رود. این امر باعث تقویت عملکرد و فعالیت مفصل لگن می شود.

علل جراحی مجدد تعویض مفصل لگن چیست؟

مراقبت های بعد از جراحی مجدد تعویض مفصل لگن چیست؟

پس از جراحی، احتمالا یک یا چند روز در بیمارستان بمانید تا روند پیشرفت بهبودی شما تحت نظر باشد. وقتی بیمارستان را ترک کردید، بهبودی خود را در خانه کامل خواهید کرد. جراح شما دستورالعمل های مراقبتی را به شما می دهد که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مصرف داروها طبق دستورالعمل برای تسکین درد و کاهش احتمال لخته شدن خون و همچنین جلوگیری از عفونت.
  • مراجعه به پزشک و فیزیوتراپی طبق برنامه.
  • استفاده از تجهیزاتی که به شما کمک می کند راه بروید، مانند واکر یا عصا، تا زمانی که بتوانید وزن کامل را روی لگن خود بیاورید.
  • نحوه صحیح خوابیدن بعد از تعویض مفصل لگن
  • استفاده از نرده در هنگام بالا یا پایین رفتن از پله ها. بلافاصله پس از جراحی از پله استفاده نکنید.

مزایای مجدد تعویض مفصل لگن چیست؟

مزایای این جراحی لگن عبارتند از:

  • تسکین درد.
  • بهبود تحرک، قدرت و هماهنگی تنه و ساق پا.
  • به شما امکان می دهد به فعالیت های عادی خود بازگردید.
  • جلوگیری از آسیب به تاندون ها و استخوان های لگن.

زمان نقاهت عمل تعویض  مجدد مفصل لگن چقدر است؟

زمان بهبودی برای این جراحی تقریباً شش ماه است. پس از جراحی یک دوره سازگاری وجود دارد زیرا فعالیت های عادی مانند سوار شدن به ماشین و بالا رفتن از پله ها دشوار خواهد بود. هنگام راه رفتن لنگیدگی خواهید داشت و کمی دردی خواهید داشت که پس از شش ماه پس از بهبودی کامل باید از بین برود.

کلام آخر

اگر درد دارید یا نمی توانید مانند گذشته از لگن مصنوعی خود استفاده کنید، ممکن است کاندیدای جراحی تعویض مجدد مفصل لگن باشید. اکثر جراحی های مجدد تعویض مفصل با موفقیت درد را کاهش داده و دامنه حرکتی شما را بهبود می بخشد. برای افزایش موفقیت در این جراحی، باید طبق دستورالعمل، توانبخشی و فیزیوتراپی را در طول دوره بهبودی کامل کنید.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =