آرتروز مفصل شانه

محتوا

آرتروز مفصل شانه

سائیدگی و تحلیل بخش غضروفی مفصل ، سرمنشأ آرتروز مفصل شانه می باشد. این سائیدگی باعث ایجاد محدودیت در دامنه ی حرکتی مفصل شانه می شود.

با ما همراه باشید تا با خواندن این مقاله اطلاعات خود را در زمینه ی آرتروز مفصل شانه بالا ببرید.

آرتروز مفصل شانه به نسبت سایر درگیری های مفصلی مانند آرتروز زانو و… ، از شیوع کمتری برخوردار است. با این حال به علت اهمیت بالای مفصل شانه در انجام فعالیت های بدنی، باید آرتروز مفصل شانه را جدی دانست و در صورت ایجاد این عارضه به درمان آن پرداخت.

دکتر پویان علوی نژاد ، بهترین جراح ارتوپدی در اهواز  با دانش بروز و مهارت بالا می باشند . شما عزیزان می توانید جهت دریافت هرگونه مشاوره در جهت رفع عوارض ناشی از آرتروز مفصل شانه ، از دکتر علوی نژاد با شماره ۰۶۱۳۳۹۱۶۲۳۳ تماس حاصل نمایید و یا به کانال اینستاگرام ایشان مراجعه کنید. 

مفصل شانه

شانه مفصلی است که بیشترین چرخش و حرکت را نسبت به سایر مفاصل بدن دارد. با این حال مفصل شانه که بیشترین حرکت را بخود اختصاص داده است، آسیب پذیری بالایی دارد . مفصل شانه اتصال مستقیم با اسکلت بدنی ندارد، بلکه بواسطه ی رباط ها و عضلاتی به اسکلت متصل می شوند. به دلیل آزادی مفصل شانه و عدم اتصال مستقیم آن با ساختار اسکلتی بدن ، بیشترین آستانه ی حرکت و چرخش را بخود اختصاص می دهد.

استخوان کتف در قسمت پشتی ، استخوان ترقوه در قسمت جلو و استخوان بازو از قسمت کناری ، مفصل شانه را تشکیل می دهند.

علت درد در مفصل شانه

درد مفصل شانه ممکن است در اثر عوامل متعددی ایجاد شود. در این قسمت به بیان علت های شایع در ایجاد درد مفصل شانه اشاره می نماییم.

  • آرتروز شانه
  • کشیدگی رباط ها و تاندون های مفصل شانه

رباط ها و تاندون های شانه هرکدام وظیفه ی مشخصی در کارکرد مفصل دارند که اختلال در هرکدام از این رباط ها سبب محدودیت حرکتی مفصل شانه می شود. این اتفاق بخصوص در ورزشکارانی که فعالیت بیشتری با دست های خود انجام می دهند، شایع تر می باشد.

  • درد های ارجاعی

اعصاب منشعب شده از دو سمت گردن در مسیر خود از کتف ، شانه و جلوی قفسه ی سینه رد می شوند ، که ممکن است دردهای ناحیه ی گردن به قسمت شانه پخش شود.

آرتروز مفصل شانه
آرتروز مفصل شانه

علائم آرتروز شانه چیست

از علائم شایع آرتروز مفصل شانه می توان موارد زیر را نام برد:

  • درد شانه
  • خشکی مفصل شانه
  • بیشتر شدن درد به هنگام حرکت دادن شانه و بلند کردن اجسام
  • کاهش دامنه ی حرکتی مفصل شانه
  • گاها ممکن است شدت درد ایجاد شده در مفصل شانه در فصول مختلف سال ، نوسان پیدا کند.

بطور مثال شدت درد با سرد شدن هوا ، شدت می یابد.

  • احساس تق تق کردن و صدا دادن مفصل شانه به هنگام چرخاندن یا حرکت دادن آن

این صدا یا مالیده شدن استخوان ها روی یکدیگر حاکی از تحلیل غضروف مفصلی است که باعث تشدید ساییدگی می شود.

  • با پیشرفت بیماری ، عضلات پیرامون مفصل شانه، تضعیف و لاغر می گردند.

علت ایجاد آرتروز

دلیل قطعی ایجاد آرتروز مشخص نمی باشد. اما این بیماری می تواند در اثر عوامل زیر ایجاد شود:

  • وارد آمدن ضربه به مفصل شانه

ضربه ی وارد شده به ناحیه ی شانه اگر شدید باشد ، ممکن است عوارضی مانند : شکستگی ، در رفتن مفصل و… در شانه ایجاد شود.

  • اعمال فشار به مفصل شانه

اعمال فشار طولانی مدت به ناحیه ی شانه می تواند سبب سایش و تحلیل رفتن غضروف مفصلی گردد.

  • بالا رفتن سن

بالا رفتن سن یکی از علل مهم در پوکی استخوان می باشد. این امر آسیب پذیری مفصل شانه را بالا می برد. معمولا افراد بالاتر از 50 سال بیشتر در معرض تحلیل رفتن و سایش غضروفی قرار می گیرند، که بدنبال این امر آستانه ی حرکت مفصل محدود می شود.

  • ژنتیک

برخی از بیماری ها و یا نقص های ژنتیکی می تواند بستری مناسب برای ایجاد عوارض مفصلی را ایجاد سازد. بطور مثال بیماری نقرس می تواند خطر ابتلا به آرتروز را تشدید کند.

  • جنسیت

طبق تحقیقات بعمل آمده ، آرتروز در مفصل شانه یا همان ( گلنوهومرال ) در خانم ها نسبت به آقایان شایع تر می باشد.

دکتر پویان علوی نژاد

اينجانب متولد سال ١٣٥٥در اهوازمي باشم. دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان خود را در اهوازگذرانده و در سال ١٣٧٣ در مقطع دكتراي عمومي وارد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان شدم. پس از گذراندن دوره ي عمومي ، در سال ١٣٨٥تحصيلات تخصصي خود را در رشته ي ارتوپدي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز آغاز نمودم . بعد از اتمام دوره ي تخصصي ، در سال١٣٨٩طبابت خود را دراستان كرمانشاه و خوزستان آغاز نمودم و در اين مدت دوره هاي تكميلي فلوشيپي ارتروسكوپي را در المان و هند و دوره هاي ساليانه prp و Regenerative medicineدرآمريكا گذرانده ام و در حال حاضر ر دو بخش دولتي و خصوصي مشغول به خدمت رساني هستم.

پاسخ

4 × 2 =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button